Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές – Τέσσερα μέλη είναι από την Λακωνία

Επικοινωνία του FLY με τον Δημοσθένη Κακούρο - Από λεπτό σε λεπτό η αναχώρηση της ομάδας

Από τη Θεσσαλονίκη αναχωρούν απόψε το βράδυ για την Τουρκία, 30 εκπαιδευμένοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα.

Θα έχουν μαζί τους σκύλο έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας.

Η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί στην Κωνσταντινούπολη κι από κει να ταξιδέψει αεροπορικώς στα Άδανα, συνοδεία στελεχών της Τούρκικης Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), με την οποία θα συνεργαστεί στο πεδίο.

Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί από τους εθελοντές της ΕΟΔ περιλαμβάνει υδραυλικές διασωστικές σειρές, εργαλεία απεγκλωβισμού, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές επικίνδυνων αερίων, γεννήτριες, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, φορεία, απινιδωτές και άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον, όλα τα μέλη της ΕΟΔ θα φέρουν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Την αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης υποστηρίζει το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και η τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο FLY επικοινώνησε με τον Δημοσθένη Κακούρο. Αυτή τη στιγμή η Ελληνική αποστολή αναχωρεί από την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ.Κακούρο οι διασώστες θα παραμείνουν στις σεισμόπληκτες περιοχές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τουλάχιστον για 7 ημέρες. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιστροφή

Η ομάδα διάσωσης από την Λακωνία αποτελείται από τους:

Δημοσθένης Κακούρος από τη Σπάρτη, Λεωνίδας Περδικάρης και Γιάννης Κλειροδέτης από το Γύθειο και  Σωτήρης Γραφάκος από το χωριό Μέλισσα του δήμου Ανατολικής Μάνης .