Η Ελαφόνησος κερδίζει τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

Κυρίως σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέους τόπους διακοπών.

Μπορεί να ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της, αλλά οι Αμερικανοί ταξιδιώτες έχουν βρει άλλο στοιχείο της που τους εξιτάρει να την ανακαλύψουν.

Στον υποθαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην παραλία της Πούντας και στη νησίδα Παυλοπέτρι που μεσολαβεί, στα 600 μέτρα βορειοανατολικά από το λιμάνι της Ελαφονήσου, βρίσκεται μια βυθισμένη πόλη, στην οποία έγινε πρώτη φορά αναφορά το 1904.

Πρόκειται για το Παυλοπέτρι, το οποίο συγκαταλλέγεται στις έξι κορυφαίες ελληνικές αρχαίες «υποβρύχιες», σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelawaits.com, έναν αμερικανικό ταξιδιωτικό οδηγό που απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέους τόπους διακοπών.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο οδηγός, είναι η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου και «θεωρείται μια από τις πιο παρθένες περιοχές της Ελλάδας», γι’ αυτό και συμβουλεύει τους αναγνώστες να φροντίσουν να περάσουν τουλάχιστον λίγες μέρες εξερευνώντας αυτή τη μοναδική και παραδοσιακή περιοχή.

Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα, η Ελαφόνησος παρουσιάστηκε στην αμερικανική τουριστική αγορά μέσω της έκθεσης Travel and Adventure που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

clickatlife