Η 28η Οκτωβρίου 2021 στη Σπάρτη – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Α: Ανακοίνωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

1. Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.
2. Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, με λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Συγκεκριμένα, στην πόλη της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί:
1. Γενικός και τριήμερος Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.
Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων
Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση πανηγυρικού.
Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης, διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια θα τηρηθεί αυστηρά.