Χιμπέρνιαν – Αστέρας: 3-2 | Τίποτα δεν χάθηκε!

Με τα γκολ του Κυριακόπουλου ο Αστέρας Τρίπολης ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 2-0 αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε την ισοπαλία. Η Χιμπέρνιαν με αντεπίθεση διαρκείας (κι αφού οι Αρκάδες έμειναν με 10) πήρε την νίκη (3-2) στις καθυστερήσεις και έχει το προβάδισμα για την ρεβάνς του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Κάτι από Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ θύμισε σήμερα ο Αστέρας στο Εδιμβούργο. Παρότι η ανάπαυλα τον βρήκε μπροστά στο σκορ με 2-0, τελικά ηττήθηκε με 3-2 από την Χιμπέρνιαν και μάλιστα «έχασε» τον Πασαλίδη ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη στο πρώτο ημίχρονο άγγιξαν το άριστα εκτός της πίεσης που δέχθηκαν για λίγα μόνο λεπτά, στο δεύτερο μισό όμως «φώναζε» πως ακόμη δεν βρίσκονται στο 100%, σε αντίθεση με τους Σκωτσέζους που έχουν καλύτερο ρυθμό, το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και «γύρισαν» το παιχνίδι.

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με το κλασικό τους 4-2-3-1, αλλά χρέη οργανωτή είχε ο Μπελόκ. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας στο «6» – «8», ο Μπέλοκ οργανωτής, οι Καλτσάς, Τσιλιανίδης στα άκρα και ο Μανιάς στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς άρχισε με τους γηπεδούχους να δείχνουν διάθεση ώστε να ελέγξουν τον ρυθμό και να κρατήσουν μπάλα. Αυτό ως ένα βαθμό συνέβη, χωρίς όμως να «μεταφράζεται» σε ευκαιρίες. Οι Αρκάδες ήταν τακτικά σωστοί, έκλεισαν τους διαδρόμους και δεν απειλήθηκαν.

Ετσι φτάσαμε στο 11′, όταν οι Τσιλιανίδης-Κυριακόπουλος συνεργάστηκαν πολύ καλά και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ. Πλέον η αναμέτρηση είχε… άλλα δεδομένα και οι Σκωτσέζοι κλήθηκαν να βγουν μπροστά. Πίεσαν και σε σύντομο χρονικό διάστημα άγγιξαν δις την ισοφάριση. Στο 19′ το μακρινό σουτ του Μακ Γκιν «έγλυψε» το δοκάρι και στο 21′ ο Γουίτεϊκερ εξ’ επαφής. μετά από εκτέλεση κόρνερ, δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ομως κάπου εκεί ο Αστέρας άρχισε να πάλι να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 34′ ο Κυριακόπουλος με «οβίδα» διπλασίασε τα τέρματα τόσο της ομάδας του, όσο και τα προσωπικά του. Πλέον οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη είχαν ψυχολογία και διαχειρίζονταν την αναμέτρηση όπως ήθελαν. Το 3-5-2 των Σκωτσέζων.. υπολειτουργούσε η αναμέτρηση ήταν κομμένη και ραμένη στα μέτρα τους.

Στην ανάπαυλα ο Λένον πέρασε τον Γκρέι που είναι πιο επιθετικό μπακ και τα έπαιξε… όλα για όλα. Στο 51′ ο Αθανασιάδης έκανε πολύ καλή απόκρουση σε σουτ του Μπόιλ, όμως δεν κατάφερε να αντιδράσει στην κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Αμπρόουζ μετά από κόρνερ. Ο Νιγηριανός σκόραρε από στημένη μπάλα που είναι ένα από τα «όπλα» της ομάδας του και ο αγώνας πήρε άλλη τροπή. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν έστω και ανορθόδοξα, καθώς φόρτωσαν την αριστερή τους πλευρά και σήκωναν συχνά την μπάλα.

Με αυτόν τον τρόπο στο 77′ ο Γκρέι μόνος του μέσα από τα καρέ του Αθανασιάδη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Λίγο αργότερα (84′) ήρθε η αποβολή του Πασαλίδη και πλέον η Χιμπς πίεζε ψηλά. Στο 90’+1′ ο Μπόιλ απώλεσε πολύ καλή ευκαιρία, αλλά ο Κάμπερι αμέσως μετά, πήρε το «ριμπάουντ» σε νέα επέμβαση του Αθανασιάδη και σε κενή εστία, πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

MVP: Ο Γκρέι. Η είσοδος του αρχηγού της Χιμπέρνιαν, άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς. Πολλές φορές από τα δεξιά όπου έπαιζε βγήκε σε θέση φορ και μάλιστα. ήταν εκείνος που ισοφάρισε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος. Ο γκολκίπερ του Αστέρα έκανε ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις, ενώ ο μπακ των Αρκάδων σημείωσε δύο ωραία γκολ. Κυρίως στο σουτ του έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Μπόγκνταν. Στο δεύτερο μισό ήταν πολύ καλή και η αριστερή πλευρά της Χιμπέρνιαν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γουίτεϊκερ. Η πλευρά του αντιμετώπισε πολλά θέματα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 21′ απώλεσε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λένον στο πρώτο ημίχρονο «έπεσε» στην παγίδα του Παντελίδη. Η Χιμπέρνιαν είχε χώρο, αλλά οργανωμένα δεν κατάφερε να πατήσει στην περιοχή του Αστέρα. Απείλησε ως επί το πλείστον με μακρινά σουτ και με την μπάλα στον αέρα. Στο δεύτερο οι Αρκάδες αντιμετώπισαν πολλά ανασταλτικά ζητήματα και στα 3 γκολ της Χιμπέρνιαν, οι αντίστοιχοι σκόρερ ήταν ανενόχλητοι μέσα στα καρέ του Αθανασιάδη.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση ο Εκμπερ από τη Σουηδία. Ο οποίος σωστά απέβαλε τον Πασαλίδη στο 84′, καθώς ο νεαρός στόπερ έκανε φάουλ έξω από την περιοχή, ενώ τον είχε ήδη περάσει ο αντίπαλος.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ»: Αν το αποψινό παιχνίδι γίνονταν π.χ. τον Σεπτέμβριο, κατά πάσα πιθανότητα ο Αστέρας, έτσι όπως εξελίχθηκε, θα το είχε κερδίσει. Ομως τώρα ήταν φανερό πως δεν είχε ανάλογο βαθμό ετοιμότητας με την Χιμπέρνιαν και αυτό «πλήρωσε». Οπως και τα… θέματα που αντιμετώπισε με την μπάλα στον αέρα. Ομως έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει και στην Τρίπολη να πάρει την πρόκριση, όπου εκτός απρόοπτου θα αντιμετωπίσει την Μόλντε (3-0 σήμερα Λάτσι).

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ: Μπόγκνταν, Γουίτεϊκερ (46′ Γκρέι), Χάνλον (90’+ Πόρσιους) , ΜακΓκιν, Σλίβκα, Μπόιλ, Μάλαν, Στέβενσον, Καμπερί, Μακ Γκρέγκο, Αμπρόουζ.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας,Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (56′ Ρόλε), Καλτσάς (77′ Ανχελ), Τσιλιανίδης (87′ Χριστόπουλος), Μανιάς

gazzetta