Heyday Road | Ένα μεγάλο δρομικό γεγονός

Επίσημη παρουσίαση την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Η Πελοπόννησος αποκτά την Άνοιξη του 2023 ένα μεγάλο δρομικό γεγονός. Το «HEYDAY ROAD» [«ο δρόμος της Ακμής»] θα ενώνει Σπάρτη και Ολυμπία – δυο ιστορικά τοπωνύμια με διεθνή λάμψη – και ως αθλητικό γεγονός με ιστορικό υπόβαθρο στοχεύει να κερδίσει άμεσα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας.

Ο 21ος αιώνας έφερε την καθιέρωση της δρομικής κουλτούρας και η Ελλάδα πλέον μαγνητίζει με διοργανώσεις που πραγματοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, πρακτικά όλο το χρόνο.

Η Πελοπόννησος, μήτρα Ιστορίας και θέατρο ιστορικών και πολιτιστικών γεγονότων που διαμόρφωσαν τον παγκόσμιο Πολιτισμό, κάνει ένα σημαντικό βήμα αποκτώντας ένα δρομικό γεγονός που ενώνει δυο από τα πιο αναγνωρίσιμα διεθνώς τοπωνύμιά της. Την Σπάρτη και την Ολυμπία.

Η Ιστορία διασώζει το πώς σε μια κομβική στιγμή για τον Ελληνισμό και με την Σπάρτη να έχει εδραιώσει την απόλυτη ακμή της, ο Σπαρτιάτης νομοθέτης Λυκούργος, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο και με τον βασιλιά της Πίσας Κλεoσθένη υπό την καθοδήγηση και το χρησμό του Απόλλωνα προχώρησαν στην αναζωογόνηση των έως τότε τοπικού χαρακτήρα αγώνων και στην ανάδειξη τους ως Πανελλήνιας Εορτής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως τους γνωρίζουμε είχαν γεννηθεί. Βασικό χαρακτηριστικό πλέον της νέας, αναβαθμισμένης διοργάνωσης, είναι η θέσπιση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το «Heyday Road – Δρόμος της Ακμής» έχει στόχο να αναδείξει το πώς γεννήθηκε κυριολεκτικά το Αθλητικό Ιδεώδες [και να το εορτάσει ουσιαστικά] και ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως ένα στοίχημα προσωπικής ανάπτυξης για κάθε αθλητή που συμμετέχει. Μια ανα-γεννητική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δρόμος, διασχίζοντας την Πελοπόννησο, θα ενώνει την απόσταση των 160 χλμ μεταξύ Σπάρτης [που θα είναι η αφετηρία] και Ολυμπίας [όπου θα πραγματοποιείται ο τερματισμός].

Το τεράστιο βήμα για την Ανθρωπότητα που υπήρξε η δημιουργία των Ολυμπιακών Αγώνων εμπεριέχει πολλά «στοιχεία κλειδιά» και μηνύματα που σταδιακά θα ξεδιπλωθούν ήδη από την πρώτη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2023. Γιατί αν ο Δρόμος θα είναι ο «κορμός», σειρά παράλληλων δράσεων – απόλυτα εναρμονισμένων με το περιεχόμενο του αγώνα – θα συμπληρώνουν και θα δίνουν προεκτάσεις στα μηνύματα του. Γιατί οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί υπήρξαν μια διοργάνωση πολυδιάστατη.

H παρουσίαση της νέας διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί μέσα από Συνέντευξη Τύπου που θα φιλοξενηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης [στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων] την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στις 7:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο :
info@heydayroad.org