ΓΣΕΕ | Κανείς εργαζόμενος μόνος, κανείς εργαζόμενος στο δρόμο

Η Συνομοσπονδία δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιοδήποτε σχεδιασμό απολύσεων και μη επαναπρόσληψης των υφιστάμενων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η ΓΣΕΕ, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 14ης Μαρτίου 2024, συζήτησε το θέμα των απολύσεων που ανακοινώθηκαν προσφάτως στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, δια στόματος του επικεφαλής της εταιρείας ΟΝΕΧ και που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Η Συνομοσπονδία δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιοδήποτε σχεδιασμό απολύσεων και μη επαναπρόσληψης των υφιστάμενων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ανάπτυξη, εξυγίανση και απολύσεις είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους. «Αναγέννηση» της Ναυπηγικής Βιομηχανίας με απώλεια της τεχνογνωσίας του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού δε νοείται και είναι θνησιγενής.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από τη νέα ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων Ελευσίνας να σεβαστεί τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλία αποστέλλοντας επιστολές συνάντησης προς τα συναρμόδια Υπουργεία (Εργασίας, Άμυνας και Ανάπτυξης) με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψη όσων εκ των υφιστάμενων εργαζομένων επιθυμούν να συνεχίσουν στο νέο εταιρικό σχήμα. Με διασφαλισμένο όμως το σύνολο των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίαs που θα προστατεύει τα δικαιώματα αυτά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ