Γρηγοράκος: Ψηφοδέλτιο “αλαλούμ” του ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφοδέλτιο “αλαλούμ” του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωπαϊκές εκλογές αποτελούν σημείο αναφοράς της δημοκρατίας. Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, όπως ανέφερε χθες ο Πρωθυπουργός. Την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κοινωνία απογοητεύτηκε από το επίπεδο αντιπαράθεσης του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα σαφές προβάδισμα. Η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλοιωθεί από το κύμα εισδοχής στελεχών από τη δεξιά και την άκρα δεξιά. Το ψηφοδέλτιο “αλαλούμ”, χωρίς ταυτότητα, που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, δημιουργεί μια σύγχυση στην κοινωνία. Είναι μια “fake” αριστερά, που δεν έχει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Ας μας πει ο κ. Τσίπρας ποιον στηρίζει για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ανοδική πορεία το Κίνημα Αλλαγής

Στις 26 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα. Στις ευρωεκλογές του 2014 ο Σαμαράς είχε πάρει 22,7% και ο Τσίπρας 26,2%. Γύρω στο 3,5% ήταν η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε όμως υπήρχε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, που είχε πάρει 8,04% με την Ελιά. Συνεπώς, η κυβέρνηση δεν είχε χάσει την πλειοψηφία. Αν σήμερα ο κ. Τσίπρας χάσει, θα πρέπει να πάει σε εκλογές. Τότε, την επόμενη μέρα το πρωί έγινε ένας ανασχηματισμός, που δεν επέφερε καμία ανατροπή. Το παιχνίδι δεν μπορεί να γυρίσει όταν ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του. Το Κίνημα Αλλαγής είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αν μπορέσει και κεφαλαιοποιήσει τη δυναμική που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα στις συγκεντρώσεις του, τότε και το ποσοστό μας θα είναι διψήφιο. Πρέπει όμως να μην ακολουθήσουμε τους Τσίπρα και Μητσοτάκη, που κάνουν σφάλματα. Η Φώφη Γεννηματά δεν είναι αμφίθυμη και αυτό μας δίνει πόντους. Το Κίνημα Αλλαγής έχει αναγεννηθεί και έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αν λάβουμε την τρίτη εντολή, θα το χειριστούμε όπως πρέπει. Αν το ποσοστό μας είναι κάτω από 6,5%, που δεν νομίζω, τότε θα υπάρχει θέμα στην όλη μας παρουσία.

Ο Πρωθυπουργός υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού

Με ενοχλεί που ο κ. Τσίπρας υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Όπως μ’ ενοχλεί ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ένας κομματάρχης πρόεδρος, με πρωτόγνωρη συμπεριφορά στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και καταστρατηγεί τον κανονισμό του. Το 2007 ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε μια πρόταση μομφής για τον κ. Αλογοσκούφη και τότε ο Κώστας Καραμανλής την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Καταστρατήγησε το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Στη συνέχεια, όταν γίναμε κυβέρνηση, φροντίσαμε να το διορθώσουμε. Τώρα, ο κ. Τσίπρας έπραξε το ίδιο για την περίπτωση του κ. Πολάκη, που είναι ένας υβριστής της κοινωνίας. Ο κ. Πολάκης έχει δημιουργήσει ένα καινούργιο κύμα στην Ελλάδα, τον “πολακισμό”, που δεν διαφέρει σε τίποτα από τον φασισμό. Νομίζω ότι αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας θα το πληρώσει.

Ανακριβής ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές του στην Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ανακρίβειες για τις πολιτικές που εφάρμοσε και εφαρμόζει στο χώρο της Υγείας. Παινεύονται ότι έχουν κάνει 20.000 προσλήψεις. Στην πραγματικότητα, οι πρώτες προσλήψεις γιατρών έγιναν το 2017 και αφορούσαν 916 θέσεις γιατρών, που είχαν εγκριθεί επί της υπουργίας μου, το Δεκέμβριο 2014. Το 2014, αν θυμάμαι καλά, είχαμε κατά 3.000 περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν προσλήψεις μόνο εκεί που έμειναν κενές θέσεις αλλά και κάποιες εποχικές θέσεις, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ήταν πρόταση δική μου το Δεκέμβριο του 2014, που λόγω εκλογών δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά. Όμως, με πρόσχημα την κατάργηση των 5 ευρώ (70 εκ. ετησίως), φόρτωσε τους συνταξιούχους με την εισφορά υγείας 6% και στις επικουρικές συντάξεις και τους άρπαξε 3.2 δις ευρώ από το 2015, ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα σύνταξης το χρόνο, 790 εκ. ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο. Προχθές το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου να το εγκαινιάσει ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο έκαναν και με το νοσοκομείο στη Σαντορίνη, που σήμερα υπολειτουργεί. Ας μην κρύβονται πίσω από διάφορα εγκαίνια. Δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό αναπτυξιακό έργο στην Ελλάδα επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα ισχυρίζονται ότι η χώρα πάει μπροστά. Δυστυχώς, οι προγνώσεις λένε ότι η Ελλάδα θα φτάσει στα επίπεδα του 2009 το 2027.

Βουλή