Γρηγοράκος: Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού

Συγκλονιστικές περιγραφές για την εμπειρία του από τον κορωνοϊό

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τη μάχη με τον κορονοϊό από έναν άνθρωπο που έμεινε, ολομόναχος, πολύ καιρό στο νοσοκομείο. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κέρδισε τη μάχη αλλά ακόμα, όπως αποκαλύπτει, δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον ιό.

Έχουν πια περάσει 11 μήνες απ’ όταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κόλλησε κορονοϊό και κατέληξε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο. Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ ο ίδιος, αποκαλύπτει ότι 11 μήνες μετά τη νόσηση, ακόμη δεν έχει επανέλθει πλήρως, αλλά στο 90%!

«Έχω υπολείμματα της νόσου μυϊκά υπολείμματα, κάνω καθημερινά 4 ώρες πισίνα και γυμναστική», είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (11.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Να μην το ζήσει κανένας αυτό που πέρασα εγώ, ήμουν τυχερός» ανέφερε.

«Δε βλέπετε τι γίνεται, δε βλέπετε την τραχειοστομία μου; Με ρωτήσατε εμένα τις ώρες της μοναξιάς που πέρασα, γιατί έτσι έπρεπε, αν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλο μου, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι που έχω ανάγκη; Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού. Είναι μια δύσκολη στιγμή προσπαθώ να τα ξεχάσω», περιέγραψε, «λυγίζοντας».

Συγκινημένος πρόσθεσε ότι «μού έλειψε η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όλοι εσείς μου λείψατε… Δεν μπορούσα να βλέπω και να καταλαβαίνω ανθρώπους να φεύγουν μόνοι τους, απέραντες ώρες μοναξιάς, η μοναξιά ήταν κάτι το φοβερό».

Το ξέσπασμα
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ξέσπασε, ζητώντας επέκταση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο. «Οπωσδήποτε υποχρεωτικότητα, δεν πάει άλλο. Όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο, δημόσιοι υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, στρατός δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να με ελέγχει έμενα αστυνομικός αντιεμβολιαστής».

Αποκάλυψε δε ότι όταν μιλάει για εμβολιασμό «βλέπω την αντίσταση που μού κάνουν, είναι φοβερό».

Ζήτησε εθνική συσπείρωση λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μονός του την κατάσταση. Έχουμε απουσία εθνικής συσπείρωσης χρειάζεται να είμαστε πιο ενωμένοι, έγιναν λάθη από όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ιατρική κοινότητα εκκλησία, στρατό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτεία πρέπει να βάλει dead line για το εμβόλιο έχουμε αλαλούμ τώρα, άλλοι έχουν κάνει μια δόση άλλη δεύτερη, άλλη τρίτη» πρότεινε ακόμα.

newsit