Σήμερα στο Γύθειο η δίκη για ασέλγεια σε ανήλικη από τη Μάνη

Την Πέμπτη θα συνεχισθεί και θα ξεκινήσει επί της ουσίας η εκδίκαση υπόθεσης βιασμού και ασέλγειας σε βάρος ανήλικης κάτω των 12 ετών που είχε συμβεί σε περιοχή της Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας τη διετία 2014-2015.
Η δίκη είχε ορισθεί να ξεκινήσει χθες το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου δήλωσε ότι ασθενεί και ζήτησε αναβολή. Μάλιστα, προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου από συγγενείς, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή εκδίκασης της υπόθεσης για την Πέμπτη, κεκλεισμένων των θυρών.

Κατηγορίες
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση αφορά δύο οικογένειες αλλοδαπών στη Μεσσηνιακή Μάνη. Οι δύο οικογένειες διέμεναν στην ίδια οικοδομή και είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Η μία οικογένεια έχει ένα κοριτσάκι –τότε- 11 χρόνων και ένα αγοράκι.
Πολλές φορές, λόγω των φιλικών σχέσεων, είχε χρειασθεί να αφήσουν τα παιδιά στον κατηγορούμενο, προκειμένου οι γονείς να πάνε στην εργασία τους ή ο ίδιος μετέφερε το κορίτσι σε διάφορες δραστηριότητες.
Ο άντρας αυτός κατηγορείται για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης κάτω των 12 ετών από άτομο που το έχουν εμπιστευτεί για την προσωρινή, έστω, φύλαξή του.

Ζήτησε να φύγει
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι πράξεις έγιναν τη διετία 2014 και 2015. Το επόμενο διάστημα η ανήλικη, με την απειλή στην οικογένειά της ότι θα αυτοκτονήσει, θέλησε να φύγει από τη Μάνη, χωρίς όμως να δώσει εξηγήσεις.
Η ανήλικη πράγματι μετακόμισε σε συγγενικό της πρόσωπο στην Κρήτη και έπειτα από λίγο καιρό εκμυστηρεύτηκε ποιος ήταν ο λόγος που ήθελε να φύγει από τη Μάνη. Έτσι, έγινε καταγγελία και σχηματίσθηκε δικογραφία κατά του κατηγορούμενου, ενώ ύστερα από τακτική ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη