Γιώργος Παπανδρέου: Αλλαγή πορείας, όχι εναλλαγή συντηρητικών κυβερνήσεων

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους, Σία Κοσιώνη και Βασίλη Χιώτη, είπε μεταξύ άλλων:

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι Έλληνες να επιλέξουν με περίσκεψη και με αυτογνωσία, με την καρδιά και τη λογική, αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που μας έφεραν 8 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είναι προφανές ότι,

Αλλαγή πορείας, δεν μπορεί να υπάρξει με απλή εναλλαγή κυβέρνησης.

Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας.

Είπαν και οι δύο ψέματα. Έδωσαν κάλπικες και αδιέξοδες υποσχέσεις.

Έχουν ευθύνη που η χώρα κινδύνεψε να βγει από την Ευρωζώνη.

Παρέμειναν υπηρέτες ενός πελατειακού συστήματος που ενδιαφέρεται μόνον για τη νομή της εξουσίας και όχι για την αλλαγή της.

Εγώ παραμένω πιστός σε ό,τι έλεγα από τα μέσα της δεκαετίας του 2000:

«Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

Υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

Υπάρχει βιώσιμη διέξοδος και μάλιστα, προοδευτική.

Υπάρχει η προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντήρηση.

Παρά το γεγονός ότι, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές της και τις πολιτικές της, θόλωσε στα μάτια των πολιτών τις προοδευτικές αξίες.

Είμαστε εδώ, συνεπείς σε όσα είπαμε και κυρίως υπερήφανοι για όσα κάναμε, βάζοντας πάνω από την Παράταξή μας τους Έλληνες και τη χώρα. Είμαστε εδώ για να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική. Με όραμα και σχέδιο.

Σε όσους ρωτούν τι θα κάνουμε απαντώ: για να ρωτάτε, θεωρείτε την Παράταξή μας χρήσιμη για τους Έλληνες και τη χώρα. Όσο πιο ισχυρή κάνετε την Παράταξή μας, τόσο πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί θα γίνουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ