Εικόνες από το σημείο δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Λίγα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του στον Άλιμο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

Λίγα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του στον Άλιμο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, με την Αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σημείο δολοφονίας όπου ο επί χρόνια αστυνομικός συντάκτης δέχτηκε καταιγισμό από σφαίρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν έξω από το σπίτι του στην οδό Αννίνου στον Άλιμο όταν ένα μηχανάκι με δυο άτομα πέρασε από δίπλα του και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής.


Τις έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι οι δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο του.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι μετά τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star.

Σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία επικρατεί «παγωμάρα» και θλίψη για τον άδικο θάνατο ενός αξιοπρεπούς συναδέλφου, ενός ρεπόρτερ με ήθος που είχε αφήσει το δικό του στίγμα στο αστυνομικό ρεπορτάζ επί σειρά ετών.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ενώ ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr.

Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.