Γιαουρτοπαγωτό με φιστίκια Αιγίνης

Μία ακόμη συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 φλ τσ φρέσκο πλήρες γάλα
3 κ σ ζάχαρη
1 φλ τσ κρέμα γάλακτος
1 κ σ κόρν φλάουρ
2 αυγά
1 φλ τσ καθαρισμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης

Τρόπος παρασκευής
1.    Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Τοποθετείτε την κατσαρόλα μέσα σε μια μεγαλύτερη, η οποία περιέχει νερό και βράζει συνεχώς.
2.    Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να αρχίσουν να σχηματίζουν στην επιφάνεια τα πρώτα σημάδια του βρασμού. Βγάζετε αμέσως την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά, πριν προσθέσετε σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, τα χτυπημένα αυγά.
3.    Τοποθετείτε ξανά την κατσαρόλα μέσα στο βραστό νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Βγάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς, πριν προσθέσετε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
4.    Ανακατεύετε δυνατά με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε το μείγμα σε ένα ανοξείδωτο δοχείο με καπάκι. Το βάζετε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
5.    Ετοιμάζετε τα φιστίκια Αιγίνης. Τα ζεματάτε σε ζεστό νερό για 2′-3′ και τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι.
6.    Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το χτυπάτε στην μηχανή του παγωτού, ή με το μίξερ χειρός, για 3′-4′. Προσθέτετε τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύετε και ξαναβάζετε το παγωτό στην κατάψυξη.  Σερβίρετε το παγωτό γαρνιρισμένο με φιστίκια Αιγίνης.