Γιάννης Δημόπουλος: Ένας σπουδαίος άνθρωπος – ένας αθλητής – πρότυπο

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εμπνέουν με το έργο τους

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εμπνέουν με το έργο τους. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που με λίγα λόγια καταφέρνουν να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Γιάννης Δημόπουλος, από το 2012 που έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Σπάρταθλον μέχρι και την τελευταία του συμμετοχή στο Δρόμο των Αθανάτων, αποδεικνύει αθόρυβα και με μεγάλη επιτυχία ότι το πρότυπο ενός αθλητή δημιουργείται και υπογραμμίζεται μέσα από την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και φυσικά την ταπεινότητα. Η ζωή του, εδώ και χρόνια, είναι μία προπόνηση στην πραγματικότητα που έπλασε ο ίδιος τόσο για τον εαυτό του όσο και για όλους εκείνους τους αθλητές που τον ακολουθούν πιστά και του εμπιστεύονται την προσωπική τους υπέρβαση.

Ο Γιάννης, δίχως υπερβολή, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο δρομικό κίνημα, το οποίο λειτούργησε πρωτίστως ως παρέα και αυτό αποτέλεσε εχέγγυο για την περαιτέρω προσωπική και αγωνιστική ανάπτυξη του καθενός. Ταλέντο, επιμονή, υπομονή, θυσία και μετριοφροσύνη είναι τα ιδανικά που πρεσβεύει, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έλλειψη προτύπων.

Το μήνυμα που εμείς κρατήσαμε, παρακολουθώντας την πορεία του στο χώρο, είναι ότι τελικά το υψηλό επίπεδο αθλητισμού δεν τροφοδοτείται μόνο από το σκαλί του βάθρου, αλλά και από την προσωπική υπέρβαση και την αυτοβελτίωση.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στον πρόσφατο δρομικό αγώνα (6ος Δρόμος Αθανάτων 142km) που συμμετείχε κατέλαβε την 9η θέση σε χρόνο 14:24:05