Για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα

Δράση για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη Σπάρτη

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη του Aυτοτελούς Tμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολι-τισμού του Δήμου Σπάρτης, διοργανώνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στην Κε-ντρική Πλατεία της Σπάρτης δράση για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» στα πλαίσια της 15ης Ευ-ρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα.

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα κατα-ναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερο, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας».

Με σύνθημα «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!», κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρί-ως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την προστασία της ζωής όλων αλλά κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους.

Η δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ενώ φέτος θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο Δήμος Σπάρτης, καθώς η ενημέρωση και ευαισθη-τοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ