Για ανυπαρξία έργων κατηγορεί τον Νίκα ο Τατούλης

Καυστική ανακοίνωση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του περιφερειάρχη από τη Λακωνία

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ.Νίκαςστη Σπάρτη συνέχισε να πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»!

Ο κ.Περιφερειάρχης αντί να απολογηθεί στους Λάκωνες για την ανυπαρξία έργων, την απόλυτη εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα και τη συνολική αντιμετώπιση τηςΛακωνίας ως υπανάπτυκτης  περιοχής, άρχισε να τάζει «λαγούς με πετραχήλια»!

Ανακοίνωσε ότι θα δώσει (!) στο Δήμο Σπάρτης20.000.000 για τη χρηματοδότηση έργων (ΒιώσιμηςΑστικής Ανάπτυξης-ΒΑΑ) της επόμενης προγραμματικής περιόδου, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πρόσκληση και χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη εξειδίκευση.

Και επειδή είναι βέβαιο ότι την επόμενη προγραμματική περίοδο δεν θα τη διαχειριστεί ο κ.Περιφερειάρχης, αξίζει να μας απαντήσει το «μέντιουμ-Νίκας» πώς προέβλεψε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι 20.000.000€;  

Με ακραία πολιτική θρασύτητα ανέφερε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στη Λακωνία και στη Σπάρτη πήγε πάρα πολύ καλά, πιστεύοντας ότι οι Σπαρτιάτες έχουν ξεχάσει ότι ο ίδιος είναι προσωπικά και αποκλειστικά υπεύθυνος για το γεγονός ότι επί πολλές εβδομάδες η Σπάρτη ήταν γεμάτη σκουπίδια, γεγονός που ανάγκασε τον επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρο Τατούλη να απευθυνθεί στην Εισαγγελία Σπάρτης επειδή είχε δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Ο κ.Νίκας δεν είχε να πει ούτε μία κουβέντα για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων στη Λακωνία.

Στη συνέχεια ο κ.Περιφερειάρχης ξαναθυμήθηκε την «εμμονή» του που αφορά την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.».

Η «διαστροφική» πολιτική προσωπικότητα του λίγο πριν την απόλυτη κατάρρευση της, ενεργοποίησε στον υπέρτατο βαθμό τις «προσωπικές του φαντασιώσεις» περί ελλειμμάτων και χρεών της Αναπτυξιακής Εταιρείας«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.».

Έχοντας ο ίδιος ποινικές και αστικές ευθύνες για τη σκόπιμημεθόδευση της παύσης λειτουργίας της«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», όπου στη μετοχική σύνθεσησυμμετείχαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ηΠεριφερειακή Ένωση Δήμων-ΠΕΔ με ποσοστό 50% εκάστη, ο κ.Νίκας συνέχισε τη συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Πέτρου Τατούλη και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», επαναφέροντας το ζήτημα του δήθεν ελλείμματος, που αυτήτη φορά το χαρακτήρισε «τσαπατσουλιά».

Την ίδια χρονική στιγμή που το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κ.Νίκας δεν μπορεί να εκπροσωπεί και την«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» ως Πρόεδρος και την Περιφέρεια  ως Περιφερειάρχης ταυτόχρονα και που η ΠΕΔ ως ισότιμο μέλος αρνείται την ύπαρξη ελλείμματος, ζητώντας με δικαστική παρέμβαση να της δοθεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο, ο κ.Νίκας συνεχίζει ακάθεκτος το «δικό του βιολί». 

Η παύση λειτουργίας της έμπειρης και αποτελεσματικήςΑναπτυξιακής Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» έχει ήδη αποφέρει βλάβη σε ό,τι αφορά αναπτυξιακά έργα, κάτι το οποίο πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί και στις δικαστικές αίθουσες. Ο ηθικός και φυσικός

αυτουργός της ζημίας που υπέστησαν οι πολίτες της Πελοποννήσου είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί και οι ευθύνες  θα του αποδοθούν.

Ο κ.Νίκας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» γιατί δεν μπορούσε να κάνεικουμάντο αφού ήταν υποχρεωμένος να ενημερώνει την ΠΕΔ για τις αποφάσεις του διότι κατείχε το 50% των μετοχών της εταιρείας.

Θέλοντας να δημιουργήσει δικό του «μαγαζί γωνία» ίδρυσετη «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α. (Ανώνυμη Εταιρεία-Αναπτυξιακός Οργανισμός).

Τη συγκεκριμένη εταιρεία τη χρηματοδότησε με εκατομμύρια ευρώ μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο  να της αναθέσει το ποσό των 1.580.000€ για δράσεις ευαισθητοποίησης της ΣΔΙΤ απορριμμάτων, χωρίς η εταιρεία να διαθέτει καμία εμπειρία, ούτε το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α.»επέλεξε επίσης και για τη διαχείριση το ποσού των 3.802.555,40€ που αφορά την ενίσχυση και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζομένους επιχειρήσεων.

Για όλα τα ψέματα, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που ακούστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Σπάρτηκαι αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» κατά την περίοδο όπου Πρόεδρος ήταν ο πρ.Περιφερειάρχης, θα απαντήσουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές καθώς και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΟΧΙ κ.Νίκα, δεν θα ανεχτούμε άλλο την πολιτική «διαστροφή» σου!

ΟΧΙ κ.Νίκα, δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον του τόπου μας στην καταστροφική σου διάθεση!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η Περιφερειακή  Αρχή του κ.Νίκα «πνέει τα λοίσθια». Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τον κ.Περιφερειάρχη.

Τα έμπειρα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» που ήδη έχουν εμπιστευτεί οι πολίτες σε συνδυασμό με τα νέαπρόσωπα που ήδη έχουν ενταχθεί στην παράταξη, θα αποτελέσουν τη δυνατή ανανεωμένη ομάδα που θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε μία νέα εποχή Παραγωγής, Δημιουργίας και Ανάπτυξης.  

Όλοι μαζί οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να κλείσουμε για πάντα τη θλιβερήσκοτεινή παρένθεση του αυταρχισμού, της αδιαφάνειας, της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, της παρακμής και της ανικανότητας της διοίκησης Νίκα στην Πελοπόννησο.