Γερμανοί οι πρώτοι τουρίστες για φέτος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Η πρώτη διεθνής πτήση για τη φετινή σεζόν αφίχθη χθες το απόγευμα

Η πρώτη διεθνής πτήση για τη φετινή σεζόν αφίχθη χθες το απόγευμα στον αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, προερχόμενη από το Μόναχο.

Η άφιξη της πτήσης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου στην περιοχή. Ανάμεσα στους εκπροσώπους φορέων οι οποίοι καλωσόρισαν τους πρώτους 110 τουρίστες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα τουρισμού Νίκος Μπασακίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός. Στους τουρίστες προσφέρθηκαν στο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης (Info kiosk) της Περιφέρειας Πελοποννήσου κεράσματα με μεσσηνιακά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό των πτήσεων 20 αεροπορικές εταιρείες θα συνδέσουν φέτος την Καλαμάτα με 22 ευρωπαϊκές πόλεις και το Τελ Αβίβ. Υπενθυμίζουμε ότι από τις 19 Μαΐου η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα συνδεθεί αεροπορικώς και με την Αθήνα, ενώ μέχρι να αναδειχθεί ανάδοχος για τη σύνδεση με την Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν οι πτήσεις της Olympic Air.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πάντα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, δεν υπάρχουν σε σχέση με πέρυσι πτήσεις από Αμβούργο, Βενετία, Στουτγκάρδη, Μιλάνο (αεροδρόμιο Μαλπένσα) και Πίζα -ενώ θα υπάρχουν νέες πτήσεις για Τελ Αβίβ και Ναντ.

Ελευθερία