Γεμίζουν οι δημοφιλείς προορισμοί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σε υψηλά ποσοστά φτάνουν ήδη οι προκρατήσεις

Σε υψηλά ποσοστά φτάνουν ήδη οι προκρατήσεις σε διαμερίσματα και κατοικίες που βρίσκονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ στην Πάτρα η οποία «πρωταγωνιστεί» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 99%.

Τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates δείχνουν ότι η χειμερινή σεζόν που ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα ήδη από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και στις αρχές του 2023.

Σχετικά με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας εκτιμά πως «τα ποσοστά προ-κρατήσεων θα καταγράψουν ραγδαία αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου, αγγίζοντας ακόμη και το 100%, στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου».

Στην Πάτρα εξάλλου το ποσοστό πληρότητας βάσει των έως τώρα κρατήσεων, αγγίζει ήδη το 98,6% καθώς η «επιστροφή» των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά την περίοδο της πανδημίας φαίνεται πως προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Το διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) στην αχαϊκή πρωτεύουσα, κυμαίνεται από 729 έως και 1.715 ευρώ. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64 τμ σε απόσταση 3,2 χλμ από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά σε κατοικία 95 τμ. στο κέντρο της πόλης.

Τι δείχνουν οι κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται ωστόσο και στους «παραδοσιακούς» χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Στα Καλάβρυτα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 89%, με τις ζητούμενες τιμές για ολόκληρο διαμέρισμα η αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται για τρεις διανυκτερεύσεις από 651 ευρώ έως 911 ευρώ. Η ανώτατη τιμή αφορά σε διαμέρισμα 140 τμ με 3 υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 άτομα.

Στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα, φτάνουν το 88%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις -κυρίως σε «αρχοντικά» 80 τμ -120 τμ- κυμαίνεται από 378 ευρώ έως και 697 ευρώ.

Στην πόλη των Ιωαννίνων οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 85% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να φτάνει από 341 ευρώ έως 391 ευρώ για κατοικίες 80 τμ-120 τμ σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Πληρότητες 71% καταγράφονται στα Τρίκαλα Κορινθίας με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης να κυμαίνονται από 690 ευρώ έως 828 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Στο Μέτσοβο, όπου η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή καταγράφονται προκρατήσεις στο 76% για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 518 ευρώ για κατοικία 40-45τμ. σε απόσταση 180 μέτρων από τη κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα.

Στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 70%. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 486 ευρώ έως 906 ευρώ. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 50 τμ κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή παρέα, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 90 τμ.

Το 72% φτάνουν οι πληρότητες στο Καρπενήσι, με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 549 ευρώ έως 864 ευρώ.

Τέλος στην Καλαμπάκα καταγράφονται πληρότητες στο 78%, με το κόστος να κυμαίνεται από 221 ευρώ έως 409 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 100 τμ με 3 υπνοδωμάτια κατάλληλη για 6-8 άτομα.

CNN