Γεμάτο συλλήψεις το Αστυνομικό Δελτίο της ημέρας

Τι έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 26.2.2024 έως και χθες (27.2.2024), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -938- άτομα, εκ των οποίων -736- ήταν ημεδαποί και -202- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -669-οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -67- άτομα, από τα οποία -38- ήταν ημεδαποί και -26-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -27- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

· Δύο (2) ημεδαποί και τρείς (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τρείς (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

· Ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.

· Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στη Λακωνία:

· Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για ναρκωτικά.

· Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τρείς (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στη Μεσσηνία:

· Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

· Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -179- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

· μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία,

· -2- τσιγαριλίκια και ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -24,95- γραμμαρίων, στη Λακωνία,

· -1- κυνηγετικό όπλο, ποσότητα κάνναβης, συνολικού, βάρους -6,9- γραμμαρίων, καθώς και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα), στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν, σήμερα (28.2.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, -2- αλλοδαποί, 61χρονη και 62χρονος, αντίστοιχα, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν από οικία και αύλιο χώρο αυτής, χρήματα, έπιπλο και διάφορα αντικείμενα. Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συνελήφθη, χθες (27.2.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 40χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν από αύλιο χώρο οικίας -3- αλυσοπρίονα, γεωργικά εργαλεία και χάλκινο αντικείμενο, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτης τους. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί την 24/25.2.2024 από την Καλαμάτα. Τέλος, από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο 40χρονος κατά το χρονικό διάστημα από την 24.2.2024 έως και την 25.2.2024, είχε διαπράξει ακόμη -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, όπου αφαίρεσε χρήματα, αλυσοπρίονο και κάρτα τραπέζης την οποία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει, -1- περίπτωση κλοπής σε όχημα, όπου αφαίρεσε τσάντα, που περιείχε χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα, καθώς και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε όχημα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.

Συνελήφθη, χθες (27.2.2024) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 40χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε χρήματα από κατάστημα. Επιπλέον, όπως προέκυψε ο 40χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες (27.2.2024) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί διέρρηξε πρακτορείο Ο.Π.ΑΠ. και αφαίρεσε χρήματα. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 27χρονος κατά το χρονικό διάστημα από την 17.1.2024 έως και την 25.2.2024, είχε διαπράξει ακόμη -3- περιπτώσεις κλοπών σε οικία και αποθήκη, όπου αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, εργαλεία, -2- ποδήλατα και ηλεκτρική συσκευή.