Γαριδοσαλάτα Καραϊβικής

Μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6 μερίδες
1 μεγάλο σγουρό μαρούλι ή σαλάτα
1 1/2 φλ τσ βρασμένες γαριδούλες
2 φλ τσ βρασμένα και στραγγισμένα μαυρομάτικα φασόλια
2 φλ τσ βρασμένο ρύζι
1/2 φλ τσ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/2 φλ τσ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους
2 κ σ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ τσ ελαιόλαδο
1/2 φλ τσ χυμό λεμονιού
1 κ σ ψιλοκομμένο φρ μαϊντανό
1 κ σ καβουρδισμένο σουσάμι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ώριμα αβοκάντο ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε λεπτές φέτες
και 2 ώριμες παπάγιες το ίδιο κομμένες
1 φλ τσ ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε και στραγγίζετε τα φύλλα του μαρουλιού, τα στεγνώνετε και τα απλώνετε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Αναμειγνύετε σε βαθιά πιατέλα, τις γαρίδες με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς) και τα ανακατεύετε καλά.
2. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα επάνω στα στρωμένα μαρουλόφυλλα. Τοποθετείτε τις φέτες αβοκάντο και παπάγιας τριγύρω και ραντίζετε με το λάδι και το χυμό λεμονιού.
3. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα φιστίκια και σερβίρετε.