Γ.Ν. Λακωνίας | Συλλυπητήριο μήνυμα για τον 69χρονο εκλιπόντα

Ανακοίνωση για τα αίτια που τον οδήγησαν στο θάνατο

Την 03/07/2024 και ώρα 04.28 διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το ΚΥ Γυθείου ασθενής ηλικίας 69 ετών, με ιστορικό χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, καρδιακής ανεπάρκειας και με αναφερόμενη δύσπνοια συνοδευόμενη από άλγος κάτω γνάθου.

Ο ασθενής εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό του ΤΕΠ και τον εφημερεύοντα καρδιολόγο και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής, λόγω οξέου εμφράγματος μυοκαρδίου και επαναστένωσης της προσθετικής βαλβίδας. Κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και στην προγραμματισμένη αιμοκάθαρση, μετά το πέρας της
οποίας μεταφέρθηκε ξανά στη Μονάδα εμφραγμάτων για παρακολούθηση.

Από τους ειδικευμένους ιατρούς της κλινικής κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του ασθενούς στο ΓΝ Τρίπολης, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα στεφανιογραφία. Διακομίστηκε με συνοδεία ειδικευμένου Καρδιολόγου, με ασθενοφόρο εξοπλισμένο με μηχάνημα συνεχούς αιμοδυναμικής παρακολούθησης και απινιδωτή. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο ασθενής εμφάνισε καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Ξεκίνησε η προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και το ασθενοφόρο επέστρεψε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ως η πλησιέστερη δομή υγείας. Συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο ΤΕΠ με βάση το επιστημονικό πρωτόκολλο, παρουσία δυο ειδικευμένων καρδιολόγων, ιατρών και νοσηλευτών του ΤΕΠ. Παρά τις προσπάθειες ο ασθενής κατέληξε στις 15.20.

Το ΓΝ Λακωνίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Για το ΓΝ Λακωνίας

Η Διοικήτρια,
Εύη Παπαγεωργίου

 

Ανακοίνωση Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Χτες, 3/7/2024, (πέθανε στο δρόμο) ένας συνάδελφός μας (69 ετών) μετά από έμφραγμα που έπαθε στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου που έκανε διακοπές, θύμα του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας.

Στο διαλυμένο Κέντρο Υγείας του Γυθείου δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν τίποτα ενώ δεν πήγε καν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και να τον πάει στο ΚΥ και πήγε μόνος του.

Και στη διαδρομή από Σπάρτη προς την Τρίπολη άφησε την τελευταία του πνοή.

Τα αποτελέσματα είναι τραγικά, συνεχή και επαναλαμβανόμενα, με αποτέλεσμα λόγω των ελλείψεων αυτών, να ταλαιπωρούνται ασθενείς από τη μια άκρη της Λακωνίας στην άλλη ή και να αναγκάζονται να πάνε σε άλλο νομό να βρουν σε εφημερία την ειδικότητα που χρειάζονται. Ενώ, στη χειρότερη περίπτωση να χάνονται ανθρώπινες ζωές όπως έγινε με το χθεσινό περιστατικό (ζητάμε άμεσα υπεύθυνες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες)

Ενώ το χάλι στο ΕΣΥ διευρύνεται ο κος Πρωθυπουργός χθες, επισκεπτόμενος το Υπουργείο Υγείας καλεί για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του.

Απαιτούμε:

· ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Δημόσια καθολική και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

· Ενίσχυση και λειτουργία των νοσοκομείων της Λακωνίας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με αύξηση του προϋπολογισμού τους και κάλυψη άμεσα όλων των οργανικών θέσεων. Επαναφορά του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Μολάων, ως Γενικό Νοσοκομείο και αύξηση των οργανικών θέσεων.

· Στελέχωση και πλήρη λειτουργία των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων του νομού. Αναβάθμιση του εξοπλισμού τους.

· Στελέχωση τώρα του ΕΚΑΒ, διπλασιασμός (τουλάχιστον) στα ασθενοφόρα να εξυπηρετούν την Λακωνία. Ανάκληση της ΠΝΠ που προβλέπει στελέχωση ασθενοφόρων με οδηγούς του πυροσβεστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των δήμων καθώς και την διακομιδή των ασθενών με την συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.