Γ.Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση εν κρυπτώ προσπαθεί να βάλει το νερό σε ιδιωτικά χέρια”

Διαμαρτυρία και στάση εργασίας εργαζομένων ΔΕΥΑ Σπάρτης - video

ΣΠΑΡΤΗ: Την Πέμπτη 09-03-2023 στις 11:00 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΥΑΣ Γκορτσολόγου 60 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του νερού. (Στάση εργασίας 11.00-15.00).

Για την επικινδυνότητα που θα επιφέρει στις ΔΕΥΑ αλλά και πως θα επηρεάσει τους πολίτες μίλησε στον FLY ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ κύριος Ιωάννης Ηλιόπουλος.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Διαμαρτυρία – Γραφεία ΔΕΥΑ Σπάρτης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθεί η ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Λίγο πριν το κλείσιμο της βουλής για τις εκλογές, η κυβέρνηση σχεδιάζει το τελικό χτύπημα στις ΔΕΥΑ με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού.

Απαίτηση μας είναι η άμεση απόσυρση του κατάπτυστου Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. επειδή:

– Ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί

– Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού.

Η Κυβέρνηση, σε αντίθεση και με τις αποφάσεις του ΣΤΕ, επιχειρεί με κάθε τρόπο έμμεσο ή άμεσο να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών.

Με εικοσαετή καθυστέρηση επαναφέρει αποτυχημένες μορφές ιδιωτικοποίησης που εφαρμόσθηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για ποιο λόγο; ποιους εξυπηρετεί και εφαρμόζει αποτυχημένα μοντέλα, όταν είναι γνωστή η κατάληξη τους. Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, τεράστια επιβάρυνση των καταναλωτών, επισφαλή ποιότητα νερού και γενικά των υπηρεσιών. Σήμερα το σύνολο των χωρών αυτών επανέφεραν την διαχείριση του νερού στο κράτος ή στους Δήμους.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση των νερών που επιχειρείται μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί: Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.