Φωτιές σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην Κάρυστο της Εύβοιας. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία σε κρίσιμα σημεία για να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Κάρυστο.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και στη Βόρεια Κέρκυρα. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις Λούτσες και εκτείνεται σε διάφορα μέτωπα με εστίες τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια πλευρά της κορυφής του βουνού.

Μεγάλες είναι οι αναζωπυρώσεις στη Ρόδο. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και αυτή η νύχτα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μέχρι τώρα παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται η κατάσταση στα τρία μέτωπα της φωτιάς είναι εκτός ελέγχου ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στο οικοσύστημα του νησιού.Τα τρία μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι στην περιοχή Ασκληπειού -Κιοτταρίου, στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων και δίνεται μάχη από αέρος και εδάφους για τον περιορισμό τους. Λίγο πριν τις 20:00 μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μαλώνας με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το χωριό λόγω του πυκνού καπνού καθώς επίσης και από τα διπλανά χωριά, Μάσαρη και Κάλαθο.