Φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης – Κάηκαν ελαιόδενδρα (video)

Την Παρασκευή 14.06.2024 , περίπου στις 15:30, ξέσπασε φωτιά σε ελαιώνα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Σπάρτης, καταστρέφοντας  ελαιόδενδρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY, η φωτιά προκάλεσε μικρής κλίμακας  ζημιές στο χωράφι, χάρις στην άμεση επέμβαση της Π.Υ. Σπάρτης όπου επιχείρησε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δυσχέραναν τις προσπάθειες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε περίπου 1 στρέμμα αγροτικής έκτασης.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης ήταν καθοριστική στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Σπάρτης. Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν γρήγορα για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να προστατεύσουν τις περιουσίες και τις γεωργικές καλλιέργειες.

Παράλληλα, η τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Σπάρτης συνεισέφερε σημαντικά στην επιχείρηση κατάσβεσης με την παροχή οχημάτων και υδροφόρων. Τα οχήματα και οι υδροφόρες του δήμου συνεργάστηκαν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, προσφέροντας πολύτιμη υποστήριξη σε νερό και μέσα.

Η συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδείχθηκε κρίσιμη για την προστασία της περιοχής και τον περιορισμό των ζημιών. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τους δυνατούς ανέμους, οι συντονισμένες προσπάθειες των αρχών κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά και να αποτρέψουν περαιτέρω καταστροφές.

Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τον δήμο για την άμεση και αποτελεσματική τους ανταπόκριση. Αναμένεται τώρα η αποτίμηση των ζημιών και η προανάκριση της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δείτε το βίντεο του flynews από το σημείο της φωτιάς