Φωτιά στο Λουτράκι: “Απειλούνται” τα διυλιστήρια – Στο ένα χιλιόμετρο το μέτωπο

Όσον αφορά στην απειλητική προσέγγισή της στα διυλιστήρια της Motor Oil, τελικά οι Πυροσβέστες κατάφεραν να την απωθήσουν

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο σε ασφαλή απόσταση από τα διυλιστήρια δίνουν δεκάδες πυροσβέστες στην περιοχή. Η φωτιά, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα Λουτρακίου, προχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και η ξηρασία προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στη διατήρηση του πύρινου μετώπου στην κορυφογραμμή, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, το μέτωπο έδειξε να πλησιάζει επικίνδυνα τα διυλιστήρια, προκαλώντας τη μέγιστη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο.

Με την παρέμβαση, ωστόσο, των επίγειων δυνάμεων, αλλά και των εναέριων μέσων, η πορεία του πύρινου μετώπου ανακόπηκε και περιορίστηκε σε ικανή απόσταση από τις εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους.

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι πολίτες που βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στα διυλιστήρια, καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γλυκιά Ζωή εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.