Φωτιά στα Μέγαρα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων που βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στα Μέγαρα. Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι που είναι κλειστοί, μέχρι τις 17:00 είναι οι εξής:

Εθνική Οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμης οδού προς τον οικισμό Πευκενέα. Ανώνυμη οδός στο ύψος της συμβολής με την Εθνική Οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι