Φτάνει πια με τις «Αμερικανιές» της δημοτικής αρχής Σπάρτης

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μετά τους έξι μήνες που έχει αναλάβει το δήμο μας η νέα δημοτική αρχή και από τις πρωτοβουλίες της, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι σε συνέχεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών, έχει ανοίξει πανιά και αρμενίζει μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Εξαντλούν όλη την ενέργεια και «δημιουργικότητα» τους στο να διοργανώνουν φιέστες όπως αυτή που έγινε την Παρασκευή 14/3 για την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας με τη συμμετοχή χολιγουντιανών σταρ που πρωταγωνιστούν σε ταινίες υποκουλτούρας, αποθέωσης της κακογουστιάς και της βίας, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τα ιστορικά γεγονότα, τα ιδανικά, την κουλτούρα τις παραδόσεις του λαού της περιοχής μας.

Είναι δε τέτοια η πρεμούρα τους να υπηρετήσουν αυτές τις «Αμερικανιές» που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και στη συνέχεια να προβάλλουν γελοίες δικαιολογίες. Βέβαια για να μην τους αδικούμε σάπιες είναι οι αξίες του εκμεταλλευτικού συστήματος που υπηρετούν, σάπια είναι και τα πρότυπα που προβάλουν.

Είδαμε το προηγούμενο διάστημα τη δημοτική αρχή να ενδιαφέρεται επί παντός επιστητού, να κάνει συμπόσια για την «ανάπτυξη» και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, στα οποία όμως οι ανάγκες και οι αγωνίες των εργαζομένων δεν βρήκαν θέση έστω και σε επίπεδο αναφοράς.

Κουβέντα δεν ακούστηκε για την ανάγκη των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και για τις αγωνίες τους να μη γίνουν κρέας, αυτοί και τα παιδιά τους στα κανόνια και στους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων των κρατών που ανταγωνίζονται για τους ενεργειακούς πόρους, για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και γενικότερα πως θα ληστέψουν τους λαούς και θα μοιράσουν τη λεία τους.

Από την άλλη είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήραν καμία πρωτοβουλία για να αναδείξουν το πρόβλημα με τις χαμηλές τιμές και τη διάθεση του ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών. Στο σχετικό ψήφισμα που βάλαμε ως παράταξη, ο δήμαρχος είπε ότι τα αιτήματα που παλεύει το ταξικό αγροτικό κίνημα είναι κοροϊδία.

Δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων του δήμου μας και των δημόσιων κτηρίων. Και αυτό όταν είναι γνωστό ότι είμαστε η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης και η έκτη παγκόσμια και πάνω από το 50% των κτηρίων

είναι κατασκευασμένα πριν το 1985 που δεν υπήρχαν οι σύγχρονοι αντισεισμικοί κανονισμοί.

Ακόμη και τώρα που το πρόβλημα με τον Κορoνοϊό δείχνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την γύμνια του συστήματος της δημόσιας υγείας, δεν λένε κουβέντα για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σπάρτης που ούτε το 40% των οργανικών θέσεων δεν είναι στελεχωμένες, δεν λειτουργεί μονάδα εντατικής θεραπείας κ.α.

Ούτε έχουν καμιά πρόθεση να προβάλουν και να πιέσουν την κυβέρνηση στο να παρθούν μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επιπρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται από την πανδημία.

Την ίδια στιγμή που δεν κάνουν όλα αυτά παίρνουν πρωτοβουλία για να αυξήσουν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στο δήμο μας όπως δηλώνουν. Επειδή σε παρέμβασή μας στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ μας δήλωσε την πρόθεσή του να γίνει η συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη δηλώνουμε να μην τολμήσουν να πάρουν αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα για το λαό της Σπάρτης με φαστ-τρακ διαδικασίες τώρα που τους βολεύει και η κατάσταση.

Μια δημοτική αρχή για να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι στη «δικαιοδοσία» της είναι υποχρεωμένη και πρέπει να μπαίνει μπροστά, να αναδεικνύει , να κινητοποιεί και γενικά να παίρνει πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα που απασχολεί και κάνει μαύρη τη ζωή των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας μας.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της Σπάρτης να γυρίζουν την πλάτη στην κοροϊδία της δημοτικής αρχής και να παλέψουν μαζί μας, να αναδείξουμε αυτά που έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και να εμποδίσουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της.

Λαϊκή Συσπείρωση