Φορτηγό πλοίο στο Ναύπλιο συγκρούστηκε με σκάφη

Παρασύρθηκε από τους ανέμους (video)

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου όταν το φορτηγό πλοίο “DIMAIZO” προσέκρουσε πάνω σε σκάφη που είχαν δέσει στον προβλήτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το φορτηγό πλοίο σημαίας Παναμά, ήταν κενού φορτίου όταν επιχειρούσε να αποπλεύσει από το λιμάνι και παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών στα σκάφη με τα οποία συγκρούστηκε το φορτηγό πλοίο. Στο σημείο έσπευσε το λιμενικό που έδωσε εντολή να απομακρυνθούν και όλα τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα στο λιμάνι. Η  αγωνία για τους ιδιοκτήτες των σκαφών είναι μεγάλη και κάποιοι έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να εντοπίσουν τις ζημιές. Στο σημείο έσπευσε και ο δύτης Κώστας Τσολάκος για τον έλεγχο των σκαφών.

Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε ένας εκ των ιδιοκτητών των σκαφών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Χρήστος Γκούμας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού 

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου ότι Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, με έντεκα μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι του Ναυπλίου με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο, παρασύρθηκε και προσέκρουσε σε τέσσερα σκάφη που ελλιμενίζονταν στη νότια προβλήτα του λιμανιού. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η ακινητοποίηση του Φ/Γ πλοίου μπροστά από τα σκάφη.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του Ναυπλίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων πλοίων.