Φονέας | Μία … φονική και πανέμορφη παραλία στη Δυτική Μάνη

Αφιέρωμα Fly στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Fly, θέλοντας να βάλει από το δικό του μετερίζι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών, ξεκινά ένα αφιέρωμα στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες αναμένεται να κερδίσουν ξανά τις εντυπώσεις και να αποτελέσουν το φόντο στις φωτογραφικές στιγμές των επισκεπτών. Κάθε εβδομάδα και μία διαφορετική θαλασσινή πρόταση! Κάθε Σαββατοκύριακο κι ένα νέο αφιέρωμα στους θησαυρούς της Πελοποννήσου με θέα τα γαλανά και πράσινα νερά της.

7ο αφιέρωμα και είναι η σειρά ενός … φονικού τόπου που μαγεύει κάθε απαιτητικό επισκέπτη. Η παραλία του Φονέα στη Δυτική Μάνη αποτελεί μία εκ των κορυφαίων της Πελοποννήσου κι έχει φιλοξενηθεί κατά καιρούς σε έντυπα τουριστικής ύλης, εθνικής αλλά και παγκόσμιας κυκλοφορίας.

Εικάζεται ότι η παραλία πήρε το όνομά της από έναν πειρατή, ο οποίος ναυάγησε στο συγκεκριμένο σημείο, κρύφτηκε στη σπηλιά και μέχρι να καταφέρει να επισκευάσει το πλοίο του, φόνευε περαστικούς, για να τους ληστέψει.

4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο τέλος ενός φαραγγιού και ανάμεσα σε δέντρα, ο ταξιδιώτης έρχεται αντιμέτωπος με κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά,  βότσαλα κι έναν τεράστιο βράχο που κοσμεί το συγκεκριμένο κολπίσκο και δημιουργεί μικρές σπηλιές.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν το Φονέα θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από την καντίνα που υπάρχει στην περιοχή.