Ξερίζωσαν τους φοίνικες στη Σπάρτη

Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών

ΕΙΧΑΜΕ αναφερθεί αρκετές φορές παλαιότερα στην απειλή του κόκκινου σκάθαρου (Rhynchophorus ferrugineus), που έχει ρημάξει τους φοίνικες στη Σπάρτη. Αν και το έντομο που «επισκέπτεται» τον φοίνικα συχνά δεν αφήνει εμφανές επισκεπτήριο, εν τούτοις σε λίγο χρονικό διάστημα ο φοίνικας μαραίνεται και «πεθαίνει», αλλά το σκαθάρι φροντίζει να μεταναστεύσει στον επόμενο πλησιέστερο φοίνικα.

Αν και έγιναν πολλές προσπάθειες και δαπανήθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ για την συντήρησή τους, τις τελευταίες ώρες συνεργείο του Δ.Σπάρτης  ξερίζωσε τους πρώτους φοίνικες που είχαν προσβληθεί στην Κ.Παλαιολόγου και από ότι φαίνεται σειρά θα πάρουν και άλλοι.

Μετά από λίγες ώρες, πολίτες της Λακωνικής πρωτεύουσας εξέφρασαν με δεκάδες μηνύματα στον FLY την απογοήτευση και συνάμα δυσαρέσκειά τους.

Η απάντηση του Δ.Σπάρτης

“Η αντικατάσταση αυτή θα πραγματοποιηθεί μόλις γίνει εφικτή και η απομάκρυνση του ριζικού τμήματος των φυτών, εργασίας δύσκολης που θα χρειαστεί την πλήρη εκρίζωση και επανακατασκευή του κάθε παρτεριού.

Παράλληλα συνεχίζονται σε όλους τους υγιείς φοίνικες του κέντρου της πόλης μας οι εφαρμογές φυτοπροστασίας με βιολογικά μέσα (νηματώδεις), στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης του σκαθαριού, το οποίο είχε παρουσιαστεί αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο από τις 12 Οκτωβρίου 2016 και λόγω της συστηματικής υλοποίησής του έχουν διασωθεί έως σήμερα οι φοίνικες του κέντρου της πόλης”.

Χρήστος Κανακάκος