46o Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Σπάρτη

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στο Πάρκο Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 20.30 κάνει στάση από το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Αντιπολεμικό αφιέρωμα σε μορφή βίντεο της ΟΒ μαθητών της ΚΝΕ με τίτλο «Ξέρει να σκέφτεται…».
• Ομιλία από τον Γιώργο Λάμπα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
• Έντεχνες και ροκ μελωδίες από τον Γιώργο και Παναγιώτη Κούτουλα.
• Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι από τοπικό συγκρότημα(Γιώτα Αποστολάκου- Γιώργος Σκούρος).
Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν:
• Στέκι – έκθεση ταμπλό με τίτλο: «Μπαίνουμε μπροστά για την προστασία του περιβάλλοντος, λέμε όχι στην εμπορευματοποίησή του».
• Στέκι – έκθεση ταμπλό με τίτλο: «Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες».
• Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με νέες εκδόσεις.
Οι οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών όπως:
Μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.
Τήρηση των αποστάσεων.
Οι επισκέπτες θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αποκλειστικά καθιστοί.

«Λαμβάνουμε υπόψη τις εκάστοτε εξελίξεις με την πανδημία και τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των υπολοίπων επισκεπτών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”!» σημειώνουν.
Στο κάλεσμα τους οι οργανώσεις αναφέρουν:
«Οι εξελίξεις που “τρέχουν” καθημερινά σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και τη στάση της Ελλάδας στη σταθερή προκλητικότητα της Τουρκίας, τα νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση την περίοδο του καλοκαιριού, οι καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια μας και πολλά άλλα, αποκαλύπτουν ακόμα πιο τρανταχτά ποιανού τα συμφέροντα υπηρετούν, τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που δεν αφήνει να “ανασάνουν” οι λαοί και προκαλεί κρίσεις, πολέμους προσφυγιά, εκμετάλλευση..
Ο λαός και η νεολαία πρέπει να πουν ένα μεγάλο “φτάνει πια” και να οργανώσουν τη δικιά τους διεκδίκηση και αντεπίθεση.
Τώρα πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας! Γιατί μόνο μέσα από τους αγώνες, τη σύγκρουση με το αστικό κράτος, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, εκφράζοντας την ανυπακοή μας στους σχεδιασμούς τους θα μπορέσουμε σήμερα να έχουμε κατακτήσεις, να γυρίσουμε τον τροχό της Ιστορίας προς όφελος των συμφερόντων των λαών όλου του κόσμου».