Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού στη Σπάρτη

7 & 8 Μαΐου

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κομφούκιος «Αθηνών» και την Πρεσβεία της Κίνας διοργανώνουν στις 7 & 8 Μαΐου 2022 «Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού» στην πόλη της Σπάρτης.

Ο κινέζικος πολιτισμός είναι από τους αρχαιότερους του κόσμου ενώ οι κινεζικές παραδόσεις και η γλώσσα αφορούν σε μεγάλο ποσοστό των πληθυσμών στην ανατολική Ασία. Αυτό που τον κάνει περισσότερο αξιοθαύμαστο είναι ότι κατάφερε να επιβιώσει διαχρονικά χωρίς να υποστεί μεγάλες απώλειες στην αξεπέραστη κληρονομιά που κουβαλά και χωρίς να αλλοιώσει την ταυτότητά του.

Εσπερίδα για τη συσχέτιση της φιλοσοφίας του Κομφούκιου με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, εργαστήρια καλλιγραφίας, ζωγραφικής, χαρτοκοπτικής αλλά και επίδειξη του παραδοσιακού αθλήματος της χώρας, του Kung Fu θα συνθέσουν το σκηνικό του Κινεζικού Φεστιβάλ στην πόλη της Σπάρτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 7/5 στις 7:30 μμ

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, στην αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης) εσπερίδα με θέμα: «Από τον Όμηρο και τον Σωκράτη στον Κομφούκιο».

Ομιλητές:

Ø Shaobo Yang – Διευθυντής Ινστιτούτου «Κομφούκιος» Αθηνών

Ø Απόστολος Πιερρής, Διευθυντής Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών

Κυριακή 8/5 στις 11:30 πμ

Τελετή έναρξης εκδηλώσεων στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και χαιρετισμός του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα.

-Επίδειξη Kung Fu

Εργαστήρια:

Ø Κινέζικης Καλλιγραφίας

Ø Κινέζικης Ζωγραφικής

Ø Κινέζικης χαρτοκοπτικής

Ø Εκμάθησης Κινέζικης γλώσσας

Η συμμετοχή για όλες τις δράσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Η Πρόεδρος

του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης

Ευγενία Πρέβα