Φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών σε Ελαφόνησο, Νεάπολη, Μονεμβασιά και Μάνη

ΛΑΚΩΝΙΑ: Σωρεία φαινομένων εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο νομό Λακωνίας.

Ανυποψίαστοι πολίτες και επιχειρηματίες, πέφτουν θύματα ατόμων που καταφέρνουν να τους αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το monemvasianews.gr, το τελευταίο διάστημα, επιτήδειοι προσποιούμενοι τους πελάτες ή τους διαχειριστές σε διάφορες πλατφόρμες, όπως Google, Booking κλπ, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις εκπρόσωπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (με την πρόφαση επιστροφής χρημάτων), κατάφεραν να εξαπατήσουν πολίτες και επιχειρηματίες σε Ελαφόνησο, Νεάπολη, Μονεμβασία και σε περιοχές της Μάνης.

Αποτέλεσμα της απάτης ήταν να αποκτηθεί ακόμα και πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, που σε μια των περιπτώσεων ξεπέρασε το απίστευτο πόσο των 240.000,00€.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Μονεμβασίας, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα, συνιστά στα μέλη του να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς αποκλειστικά για προκαταβολές, με μικρά ποσά σε αυτούς, ώστε ακόμα και εάν συμβεί κάτι ή ζημία να είναι ελάχιστη.

Τέλος οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ) έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης.

πηγή: monemvasianews.gr