Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: Η σχέση και η συνεργασία των λαών θα αναπτυχθούν περαιτέρω

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, είχε προηγηθεί η ευχετήρια επιστολή του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτήν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εκτός από τις ευχές προς τον Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Και καταλήγει: «Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».
Προηγήθηκαν οι ευχές του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, είχε προηγηθεί η ευχετήρια επιστολή του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, για την 25η Μαρτίου, μια χειρονομία που χαρακτηρίστηκε υψίστου συμβολισμού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην επιστολή του, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, πέρα από τις ευχές για την εθνική εορτή, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον . Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.
Ευχές και από την τουρκική πρεσβεία

Ευχετήριο μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απέστειλε και η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, με ανάρτησή της στο Twitter.

Σε αυτήν αναφέρει: «Συγχαίρουμε τον λαό και της κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Εθνική τους Εορτή».