“Έξω οι φασίστες από τις σχολές μας”

Ανακοίνωση ΚΝΕ

Οι φασίστες ποτέ δεν ήταν και δεν πρόκειται ποτέ να είναι μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και παρά τις θρασύδειλες ενέργειές τους όπως να αναρτήσουν πανό-φωτογραφία μπροστά από την είσοδο των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εδώ στη Σπάρτη αλλά και σε άλλες σχολές της χώρας, οι ΦΣ, οι εργαζόμενοι/ες και όλη η κοινωνία τους έχουν δείξει τη θέση τους στην ιστορία και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Μερικούς μήνες μετά την καταδίκη της σε εγκληματική οργάνωση, υπό την πίεση των δεκάδων χιλιάδων λαού έξω από το Εφετείο, υπάρχουν ακόμη στοιχεία τα οποία διεκδικούν χώρο για τη Χρυσή Αυγή στη δημόσια ζωή. Ενώ οι φοιτήτριες/ες με τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους βρίσκονται στο δρόμο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, 1 χρόνο με κλειστές σχολές, ομάδες μελών της δολοφονικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αποκαλούμενοι ως “Μέτωπο Νεολαίας της ΧΑ”, ονειρεύονται ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο από συλλογικές διαδικασίες, που διαχρονικά αντιπαλεύει αυτούς και ότι πρεσβεύουν, ώστε να μπορούν να δρουν ανενόχλητοι και να σπέρνουν το φασιστικό δηλητήριο μέσα στις σχολές μας και στους χώρους της νεολαίας.

Στηρίζουν πλήρως το νομοσχέδιο για πανεπιστημιακή αστυνομία που ετοιμάζει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χλευάζοντας τις μάχες των φοιτητών που αγωνίζονται όλο αυτό το διάστημα. Είναι οι ίδιοι που έβαζαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα, που ήταν και εντός Βουλής, ώστε τίποτα να μην γίνει στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των Πανεπιστημίων, και την ασφαλή λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας.

Ενδεικτικό της συγκυρίας είναι πως την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο για πάταξη ανομίας στα πανεπιστήμια , ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την επιστροφή των φοιτητ(ρι)ών, η ίδια κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να συλληφθεί ο Χρήστος Παππάς – καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτής της ΧΑ.

Καλούμε τη νεολαία, φοιτητές-μαθητές και το εργατικό κίνημα να μην αφήσει σπιθαμή γης να σταθούν οι φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης. Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ξανανοίξουν οι σχολές και τα σχολεία. Να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια… ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!

· Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

· Να πάψει κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. Όχι στην περαιτέρω αναγνώριση των τίτλων ιδιωτικών κολλεγίων.

· Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα προστασίας της δημόσιας υγείας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού