Η ημερίδα «Εξερευνώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο» προβάλλεται στη Βαμβακού

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ταξιδεύουν στη Βαμβακού! Στο σχολείο του χωριού, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, παρουσιάζονται σε βιντεοσκόπηση οι ομιλίες της ημερίδας με τίτλο «Εξερευνώντας τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο», που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Ακαδημία και την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστη-μών. Παρουσιάζονται, με τρόπο κατανοητό, επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών για τη λειτουργία του εγκεφάλου, την αντίληψη του κόσμου γύρω μας, την λήψη αποφάσεων, τα συναισθήματα και την μνήμη. Η Ημερίδα είχε διοργανωθεί με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΚΠΙΣΝ.

Υπεύθυνος Διοργάνωσης της ημερίδας: Κωνσταντίνος Τσάμης, MDPhD, Στρατιωτικός Ιατρός-Νευρολόγος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προβολής:

Ταινία “Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο – Από τα πρώτα βήματα… μέχρι τις νευροεπιστήμες του 21ου αιώνα”

(Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάμης, Παραγωγή: Θεοφάνης Ματσόπουλος, Μουσική: Κωνσταντίνος Πολυζώης)

Ομιλίες:

1. Εμείς και ο εγκέφαλός μας

(Χριστίνα Δάλλα, PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ – Σπυρίδων Ευθυ-μιόπουλος, PhD, Καθηγητής Φυσιολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ)

2. Αλληλεπίδραση εγκεφάλου – μηχανής

(Αλέξανδρος Τζάλλας PhD, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Δημήτριος Μυτιληναίος MD, PhD, Kenhun Instructor)

Στο τέλος, περιλαμβάνεται συζήτηση με το κοινό.

*Γίνεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Είσοδος δωρεάν για όλους!

Διάρκεια εκδήλωσης: 124 λεπτά

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233 www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Η Αναβίωση της Βαμβακούς” (Vamvakou Revival), με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού Βαμβακού Λακωνίας, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.