Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Νέες συλλήψεις στην Πελοπόννησο - Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη χώρα

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (27.12.2023) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο άτομα, 42χρονος ημεδαπός και 40χρονη αλλοδαπή, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος

ημεδαπός, από διμήνου, περίπου, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στη Μεσσηνία και στη συνέχεια τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων. Όπως προέκυψε, προμηθευόταν τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες από την 40χρονη αλλοδαπή, η οποία δρούσε κατ΄εντολή του 38χρονου, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, αλλοδαπού.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (27.12.2023) μεσημβρινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου:

στην οικία του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -16- γραμμαρίων,

· -1- κινητό τηλέφωνο,

· το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,

στην οικία της 40χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -97,9- γραμμαρίων,

· -1- κινητό τηλέφωνο,

· -1- ζυγαριά ακριβείας και

· το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -50.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Επιπλέον, συνελήφθη, χθες (27.12.2023) το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Μυκηνών, 54χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- μαχαίρια, με μήκη λάμας -10-, -11- και 11,5 εκατοστά, αντίστοιχα.

Τέλος, συνελήφθη, χθες (27.12.2023) το απόγευμα, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες κάνναβης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

1.533 συλλήψεις και -15.662- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο πενθήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια τις ημέρες των Χριστουγέννων (22 έως 26 Δεκεμβρίου 2023), στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -88.041- άτομα και -66.349- οχήματα, ενώ

· συνελήφθησαν -1.533- άτομα για διάφορα αδικήματα,

· προσήχθησαν -2.913- άτομα,

· βεβαιώθηκαν -15.662- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -77- για αντικαπνιστική νομοθεσία και -14- για ηχόμετρα,

· ακινητοποιήθηκαν -496- οχήματα, ενώ

· κατασχέθηκαν -3-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στο κέντρο της Αθήνας όπου από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών διενεργήθηκαν -1.242- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -115 άτομα και συνελήφθησαν -28-, από τα οποία -15- για παρεμπόριο, -9- για ναρκωτικά, -1- για απόπειρα κλοπής, -1- για ενδοοικογενειακή βία, -1- για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και -1- για λειτουργία καταστήματος σε ημέρα αργίας.

Επιπλέον, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκαν -138- έλεγχοι ατόμων και -12- έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν -21- και συνελήφθησαν -3- άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και υπαίθριο εμπόριο, ενώ βεβαιώθηκαν -5- λοιπές παραβάσεις.

Σε περιοχές της Θεσσαλίας, και ειδικότερα σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα ελέγχθηκαν -3.382- άτομα και -3.009- οχήματα, συνελήφθησαν -25- άτομα, προσήχθησαν -68-, βεβαιώθηκαν -995- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκαν -9- οχήματα.

Παράλληλα, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Ήπειρο και Θεσσαλία, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στους Δήμους Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ελέγχθηκαν -290- άτομα, -191- οχήματα, συνελήφθησαν -3- άτομα, προσήχθησαν -23-, βεβαιώθηκαν -43- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκε -1- όχημα.

Στη Θεσσαλία και ειδικότερα στο Δήμο Λάρισας ελέγχθηκαν -66- άτομα, -55- οχήματα, συνελήφθησαν -2 άτομα για Κ.Ο.Κ., προσήχθησαν -4-, βεβαιώθηκαν -26- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν -3- οχήματα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.