Εξαιρετικό οδοιπορικό στους ύμνους της Μ. Εβδομάδας

Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρουσίασε ένα οδοιπορικό στους ύμνους και τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας, με τίτλο: «Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφήν…».

Αρχικά τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενος της Ι.Μ Γόλας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα που καλούμαστε να αντλήσουμε από την μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού. Επίσης ο π. Ευστάθιος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε αναλάβει την παρουσίαση των ύμνων που απέδωσε η χορωδία.

Στο δεύτερο μέρος του οδοιπορικού, συμμετείχε και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας ‘’Πέτρος ο Πελοποννήσιος’’. Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο μαέστρος και υπεύθυνος της Σχολής κ. Παναγιώτης Χρόνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο, ο οποίος επιδεικνύει αμέριστο ενδιαφέρον για την εξέλιξη και επιτυχία της Σχολής.

Την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την άριστη παρουσία τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζει όποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα!