Εξαιρετική η απόδοση των Ελλήνων δρομέων στο 41ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Πρώτος ο Ζησιμόπουλος, δεύτερος ο Δημουλάς, τρίτος ο Πανταζής και τέταρτος ο Βόζιος, πρώτη Ελληνίδα η Μάρθα Ξηροφώτου.

Το 41ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» συνεχίζεται. Μετά τον θρίαμβο του Φώτη Ζησιμόπουλου, η πόλη της Σπάρτης συνεχίζει να υποδέχεται τους σπαρταθλητές ύστερα από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν και φέτος προκειμένου να διανύσουν την ιστορική αυτή διαδρομή στα βήματα που Φειδιππίδη.

Εξάλλου κάθε τερματίσαντας στη διοργάνωση είναι νικητής, καθώς καλείται να διανύσει απόσταση που ξεπερνάει 6 μαραθωνίους στο χρονικό όριο μόλις των 36 ωρών.

Έχουν τερματίσει  30 αθλητές , εκ των οποίων ακολουθούν τον Φώτη, Ο Νορβηγός Holvik Simen με χρόνο 22:17:17 και η αθλήτρια Herron Camille  με χρόνο 22:35:22  ξεπερνώντας το ρεκόρ της κατηγορίας Γυναικών.

Την τριάδα ανδρών συμπληρώνει ο Ουρουγουανός Ρόμαν Μαρτίνεζ (5ος στη γενική κατάταξη), ενώ στη γυναικεία κατηγορία είναι οι Φινλανδές  Honkala Noora  και Lipiainen Satu που βρίσκονται μάλιστα στην πρώτη 10αδα στην 4η και 8η θέση της γενικής αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Ελλήνων, τη μεγάλη νίκη του Φώτη ακολούθησε ο Γιώργος Δημουλάς κατακτώντας την 9η θέση, μετά από έναν πολύ δυνατό αγώνα.

Τρίτος Έλληνας τερμάτισε ο Ιωάννης Πανταζής ο οποίος είναι και ο μικρότερος ηλικιακά δρομέας που παίρνει μέρος στο 41ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Στην τέταρτη θέση είναι ο Κωνστανίνος Βόζιος από τα Τρίκαλα.

Στην κατηγορία γυναικών πρώτη Ελληνίδα τερμάτισε η Μάρθα Ξηροφώτου, από τον Βόλο η οποία τερμάτισε σε 29:14:16.

Άξια λόγου για ακόμη μια φορά η προσπάθεια όλων των Εθελοντών που φροντίζουν απρόσκοπτα για τις ανάγκες της διοργάνωσης, και αποτελούν τους αφανείς ήρωες του αγώνα, καθώς και η ιδιαίτερα  σημαντική υποστήριξη που είχε ο αγώνας από την Ελληνική αστυνομία σε όλο το μήκος της διαδρομής, ημέρα και νύχτα!

Τους τερματισμούς όλων των αθλητών & αθλητριών μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε Live Streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας

To Σπάρταθλον τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Σπάρτης και Αθηναίων, και των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού! Έχει την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων I.A.U.