Ευρεία σύσκεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας

Καλούμε όλες τις Συναδέλφισσες και Συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να παρευρεθούν στην σύσκεψη.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
– Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή μας και τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να παράγουμε.

– O προγραμματισμός των δράσεών μας για το επόμενο διάστημα, ώστε να εμποδίσουμε τα σχέδια και τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο τις ΚΑΠ και τις ΕΕ

Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δεν θα λυθεί σε μια κινητοποίηση όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και δυνάμωμα της συμμαχίας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε ο αγώνας μας να γίνεται πιο αποτελεσματικός και να έχει προοπτική.

Συνάδελφοι
Αν δεν υπήρχε η ΟΑΣΠΠ, οι άλλες Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, αυτό το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), δεν θα γίνονταν κινητοποιήσεις φέτος και δεν θα είχαμε καταφέρει να αποσπάσουμε τις δεσμεύσεις από το υπουργείο σχετικά με το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα που είχε η κυβέρνηση δρομολογήσει για αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και επιβολή πράσινου τέλους στο νερό.

Άλλωστε, πριν 2 χρόνια κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες μας εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι το αφορολόγητο που θέλουν τώρα να το πετσοκόψουv.

Είναι ξεκάθαρο ότι με οργάνωση και επιμονή και αγώνα, μαζικούς και δραστήριους αγροτοκτηνοτροφικους συλλόγους μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.

Όλες και όλοι στη σύσκεψη….

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, στο πλαίσιο της απόφασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) να συμμετέχει στο Αγωνιστικό Δεκαήμερο Πανελλαδικής Δράσης στα τέλη Ιούνίου που ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) και να προχωρήσει σε συσκέψεις σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιεί ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 27 Μαΐου, στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, στις 12 το μεσημέρι.