Ευρεία άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο Βασιλάκι

Θα λάβει χώρα μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, σύμφωνα με τον Νεοκλή Κρητικό

Μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα διεξαχθεί ευρεία Διακλαδική Άσκηση σε μικτή ζώνη δάσους-οικισμού, στο Βασιλάκι, για την αντιμετώπιση επέμβασης σε δασική πυρκαγιά, με το σενάριο της ασφαλούς απομάκρυνσης ατόμων, γνωστοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Η επικείμενη Άσκηση έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψης του κου. Κρητικού στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, την 7η Φεβρουαρίου. Σε εκείνη τη συνάντηση οι κ.κ. Κικίλιας και Κρητικός προγραμμάτισαν δράσεις δασοπροστασίας, που πρέπει να εφαρμοστούν προσεχώς στο νομό μας.

Ο κ. Υπουργός είχε επιστήσει την προσοχή στον κο. Κρητικό στην αναγκαιότητα δημιουργίας δύσκολων -εκτός πλάνου- ασκήσεων, οι οποίες θα αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα διεξάγονται οι ασκήσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να διαμορφωθεί κουλτούρα πρόληψης πυρκαγιών.

«Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διεξαγωγή της Άσκησης, για την οποία θα συμπράξει ευρύ φάσμα φορέων, στα πρότυπα της επιτυχημένης Άσκησης “ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023″», σημείωσε ο κ. Κρητικός, ο οποίος είναι μέλος της Ομάδας Σχεδιασμού Άσκησης.