Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας και στη Σπάρτη

Συνεχίζοντας τους περιπάτους μας, αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε από τη ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΟ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ και ανεβαίνοντας τη Θερμοπυλών, όπου φυσικά θα δούμε (σε φωτογραφίες δυστυχώς μιας και επιμελώς έχουμε φροντίσει να εξαφανίσει κάθε στοιχείο της πρόσφατης ιστορίας) και θα μιλήσουμε για τη πρόσφατη ιστορία της, θα φτάσουμε στο ΤΑΦΟ του ΛΕΩΝΙΔΑ. Εκεί θα κάνουμε τη πρώτη μας στάση όπου θα ενημερωθούμε για την ιστορία του μνημείου αλλά για την οικιστική εξέλιξη της βορειοδυτικής Σπάρτης. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στη κοντινή μας “ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ” στους δύο χώρους που τα τελευταία χρόνια η ΕΦ.Α.ΛΑΚ.με το έμπειρο προσωπικό του ανέδειξε μία σειρά από μνημεία της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.

Η ξενάγηση θα γίνει από τον αρχιτέκτονα ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΞΟΓΛΟΥ και από ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ της ΕΦ.Α.ΛΑΚ.και φυσικά στα χέρια μας θα έχουμε το συνηθισμένο φυλλάδιο για να μπορούμε να επικοινωνούμε (μιάς και δεν έχουμε οθόνη).

Τέλος να πούμε ότι αυτός ο περίπατος γίνεται στο πλαίσιο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ * 16-22 Σεπτεμβρίου 2018 και οργανώνεται από το ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ & το ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου.