Εθνικό σχέδιο δράσης κατά της οπαδικής βίας ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τι αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, Βουλευτής Νομού Δράμας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αθλητισμού, και ο Θανάσης Ζαννιάς, Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Σε κοινή δήλωσή τους ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, Βουλευτής Νομού Δράμας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αθλητισμού, και ο Θανάσης Ζαννιάς, Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ανέφεραν τα εξής:

Ο σοβαρός τραυματισμός ενός 31χρονου αστυνομικού σε επεισόδια έξω από γήπεδο όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ, καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την πλήρη αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο σοβαρό ζήτημα της της οπαδικής βίας.

Αντιμετωπίζοντας το θέμα με επικοινωνιακούς όρους, ανακυκλώνοντας συνεχώς τις ίδιες εξαγγελίες και παρουσιάζοντας το ίδιο πλαίσιο μέτρων, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια και δεν έχουν εφαρμοστεί, οι όποιες προσπάθειες θα συνεχίσουν να παραμένουν ατελέσφορες.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της οπαδικής βίας εντός και εκτός γηπέδων αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ελληνική κοινωνία και οι όποιες καθυστερήσεις θα οδηγήσουν δυστυχώς με μαθηματική ακρίβεια στην επανάληψη θλιβερών γεγονότων.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και επιθυμώντας τη συμβολή με δημιουργικό τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης κατά της οπαδικής βίας με την επίτευξη κατά το δυνατόν της μεγαλύτερης διακομματικής συναίνεσης. Η οπαδική βία είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, με προεκτάσεις πέρα από τον χώρο του αθλητισμού, τέμνει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και αφορά εν δυνάμει όλους τους πολίτες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστούν θύματά της. Για αυτό και η κυβέρνηση που έλαβε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος από τον ρόλο που του έχει ανατεθεί, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ολόψυχες ευχές στον 31χρονο αστυνομικό να ξεπεράσει άμεσα κάθε κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα υγιής στην οικογένειά του και στην υπηρεσία του.