Μία νέα συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνική γεννιέται στη Βαμβακού!

#Orosensemble #greeknationalopera #vamvakourevival #SNForg

Η Vamvakou Revival και η Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με την υποστήριξη του Stavros Niarchos Foundation, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το βλέμμα στραμμένο στη μουσική και μία μικρή «κυψέλη» πολιτισμού δημιουργείται στη Βαμβακού! Μία ομάδα νέων μουσικών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιούργησαν το μουσικό σχήμα «Όρος ensemble» και ζουν από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2020, στο χωριό της Βαμβακούς. Τρία από τα έξι μέλη του μουσικού σχήματος «Όρος ensemble» έφτασαν στη Βαμβακού τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ένα όμορφο και συναρπαστικό καλλιτεχνικό ταξίδι ξεκίνησε…

Καθ’ όλη τη διάρκεια των πέντε αυτών μηνών η μουσική θα είναι διαρκώς παρούσα στο χωριό, είτε μέσα από τις ανοιχτές πρόβες του σχήματος, είτε από τις προγραμματισμένες ατομικές συναυλίες των μουσικών ή ακόμα και από τις εκάστοτε έκτακτες μουσικές πρωτοβουλίες και συναθροίσεις.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο σχολείο της Βαμβακούς, όπου και θα γνωρίσουμε ένα από τα μέλη του μουσικού σχήματος, τον Kostas Zigkeridis, ο οποίος, μέσα από τους ήχους των κλασικού ακορντεόν (μπαγιάν) και μπαντονεόν, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το μπαρόκ έως το tango και τη σύγχρονη μουσική. Το ακορντεόν συστήνεται ξανά με ήχους με τους οποίους σπάνια έχουμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε. Η μουσική μπαρόκ συνομιλεί με τη σύγχρονη Ελλάδα. Παιδικοί σκοποί από τις ρώσικες στέπες ταξιδεύουν και φτάνουν μέχρι τα tangos παιγμένα με το υιοθετημένο από τους αργεντινούς bandoneon.

Θα παιχτούν έργα των J.S. Bach, Domenico Scarlatti, Vladislav Zolotaryov, Anselmo Aieta, Αποστόλη Κουτσογιάννη.

Είσοδος ελεύθερη