Έρχονται οι Ελβετοί για το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου

Τι ανακοίνωσε το Κίνημα που δημιουργήθηκε για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Περιφέρειας

Στην ανοιχτή σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ο εκπρόσωπος του Κινήματος για τη Διάσωση και Επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, Κώστας Μπρούσαλης, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας φάσης δράσης για τη διατήρηση και επαναφορά του ιστορικού σιδηροδρόμου.

Μετά από ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου, η Συντονιστική Επιτροπή ζητά ενημέρωση για την εφαρμογή των κεφαλαίων που είχαν προοριστεί για την αναβάθμιση της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η άφιξη κλιμακίου από την Ελβετία στις 15 Μαρτίου 2024 για εξέταση του δικτύου, ενώ οι προηγούμενες προσπάθειες για την αναβάθμιση της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα παραμένουν ανεκμετάλλευτες εδώ και 13 χρόνια.Μετά την αποτυχία των μνημονιακών εποχών, η κοινωνία καλείται να συμμετάσχει ενεργά στο Κίνημα, ενώ προβλέπονται περαιτέρω παρεμβάσεις για να μην επιδεινωθεί κι’ άλλο η κατάσταση.

«Σ’ αυτή την απραξία, εμείς ως Κίνημα, θα δώσουμε τη μάχη. Θα κινητοποιήσουμε τους πάντες. Θέλουμε να φρενάρουμε την επιταχυνόμενη καταστροφή. Η σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, κινδυνεύει, αρχικά, απ’ τη δασοποίηση.  Χρειάζεται άμεση επέμβαση διάσωσης – σωτηρίας του δικτύου και έπειτα, πρέπει να ακολουθήσει η επαναλειτουργία αυτού. Θέλουμε να κηρυχθεί η ιστορική γραμμή, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς εν λειτουργία. Οι τοπικές αρχές που είναι; Δεν μπορεί να κρύβεται κανένας. Θέλουμε συμπαράσταση. Ως εδώ και μη παρέκει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπαιδευτικός Κώστας Μπρούσαλης.