Έρχεται το συναρπαστικό άθλημα σκύλων στο Γουδή

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου

Στην τελική ευθεία η απόλυτη εκδήλωση για κάθε κηδεμόνα σκύλου. Το συναρπαστικό άθλημα, dog agility, που προϋποθέτει άψογη συνεργασία ανάμεσα στον κηδεμόνα και τον σκύλο του, θα κλέψει τις εντυπώσεις το προσεχές Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Απριλίου στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Γουδή (Ποδοσφαιρικό Γήπεδο ΕΠΟ), με ελεύθερη είσοδο.

Δημοφιλές παγκοσμίως, το dog agility, αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας μεταξύ του κηδεμόνα και του σκύλου του. Είναι ένα άθλημα διασκεδαστικό και συνάμα γεμάτο προκλήσεις, ενδυναμώνοντας τους ήδη ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στον κηδεμόνα και τον σκύλο του, παρέχοντας παράλληλα και έναν εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης του σώματος αλλά και του μυαλού και των δύο.

Το διαδραστικό άθλημα περιλαμβάνει αγώνες δεξιότητας και ταχύτητας σκύλων και κηδεμόνων, κατά τους οποίους ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί τον σκύλο σε μία διαδρομή όπου έχουν στηθεί εμπόδια, προσπαθώντας να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, με την ταυτόχρονη αποφυγή σφαλμάτων.

Κατά την διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθεί και ο αγώνας για την επιλογή της Εθνικής Ομάδας Dog Agility που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023 της FCI.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την δυνατότητα να λάβουν μια καλή γεύση από αυτό το άθλημα, μιας και θα μπορέσουν να κάνουν agility με τον σκύλο τους υπό την καθοδήγηση των αθλητών.

Το διήμερο δεν θα έχει μόνο agility. Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία αφορά και η παρουσίαση που θα γίνει σκύλων οδηγών Ελλάδας, Greek Guide Dogs, οι οποίοι έχουν ως βασικό στόχο να διαχειριστούν και να καλύψουν την ανάγκη των ατόμων με οπτική αναπηρία να χρησιμοποιήσουν για την ασφαλέστερη κινητικότητά τους σκύλο οδηγό.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είναι και η πρώτη γνωριμία με το άθλημα Dog Dancing από την εκπαιδεύτρια Μυρτώ Κουτούλια ενώ, τέλος, θα γίνει και παρουσίαση Κυναθλητικής Υπακοής από τον Παναγιώτη Τασιώπουλο, που είναι εκπαιδευτής σκύλων.

Επιπρόσθετα, στο Ιππικό Κέντρο Γουδή θα δημιουργηθεί ένας χώρος παρουσίασης προϊόντων διατροφής, καλλωπισμού, περιποίησης και αξεσουάρ ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν όλα όσα αφορούν τον αγαπημένο τους σκύλο για τροφές, λιχουδιές, σαμπουάν, σπιτάκια, λουράκια, οδηγούς, περιλαίμια, σαμαράκια, υπηρεσίες εκπαίδευσης αλλά και ξενοδοχεία σκύλων από μια σειρά ειδικών.

Το διήμερο διοργανώνει ο «Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος» (Κ.Ο.Ε.) σε συνεργασία με την εταιρεία «WELL DONE Μ.Ε.Π.Ε.» με στόχο την προβολή και προώθηση της υπεύθυνης κηδεμονίας των σκύλων στην Ελλάδα.

Μέγας χορηγός του διημέρου είναι η σειρά διατροφής CORE.

Η είσοδος είναι δωρεάν σε ένα συναρπαστικό διήμερο με διασκέδαση και γνώση για όλους τους φιλόζωους.