Ερώτηση στη Βουλή για τους αγριόχοιρους στην Αργολίδα

Βελόπουλος: "Παρατηρούνται καταστροφές"

Ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα των αγριόχοιρων στην Αργολίδα κατέθεσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Αναλυτικά η ερώτηση:

Όπως ενημερωθήκαμε, συν τω χρόνω, ολοένα και εντείνεται η ανησυχία στους αγρότες του κάμπου της Αργολίδας, εξαιτίας της εμφάνισης αγριογούρουνων. Το φαινόμενο της εμφάνισής τους σε αυτόν προέκυψε εσχάτως και ιδίως την τελευταία διετία.

Παρόλο που οι συνέπειες στην αγροτική παραγωγή την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν είναι δεόντως σημαντικές, εντούτοις παρατηρούνται πια καταστροφές στα εσπεριδοειδή αλλά και στις υποδομές ποτίσματος των αγροτών.
Τέλος, η ανησυχία των αγροτών, σχετικά με τη σταδιακή έξαρση του φαινομένου, εδράζεται και σε έναν επιπλέον παράγοντα, ο οποίος είναι τα αναμενόμενα ποτίσματα και οι τεχνητές βροχές του επερχόμενου θέρους που θα προσελκύσουν τους αγριόχοιρους προς αναζήτηση νερού. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε, όπως προληπτικά και πριν διογκωθούν οι συνέπειες μιας εκ νέου εμφάνισης αγριόχοιρων – καταστροφικότερης πια – στον κάμπο της Αργολίδας, να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, ώστε να μη μετατραπούν σε μάστιγα για την αγροτική παραγωγή του;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ