Ταχείας κυκλοφορίας το έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Δημοπρατείται μέσα στις επόμενες μέρες, το έργο αναβάθμισης της εθνικής οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων, το οποίο θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το κόστος του έργου εκτιμάται σε 200εκατ.ευρώ, εκ των οποίων 20 θα είναι για απαλλοτριώσεις.

Η κατασκευή περιλαμβάνει δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (και όχι κλειστού αυτοκινητόδρομου) που θα αναβαθμίσει τα σημερινά χαρακτηριστικά του άξονα και θα βελτιώσει το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή ενώ θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού που ήδη παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι να υπάρξει ανάδοχος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει την κατασκευή – συντήρηση – λειτουργία του έργου για χρονικό διάστημα των 30 ετών. Τα 4 πρώτα χρόνια αφορούν την κατασκευή και τα υπόλοιπα 26 χρόνια τη λειτουργία και τη συντήρηση. Η αποπληρωμή του έργου θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας.

Ο διαγωνισμός που έχει εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ), περιλαμβάνει τρεις φάσεις που αναλύονται στην εκδήλωση ενδιαφέροντος, στην

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ