Εργαστήριο Δημιουργικής γραφής στο Ξηροκάμπι (ΦΩΤΟ)

Με τον βραβευμένο συγγραφέα Διον. Λεϊμονή

Μια εξαιρετική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Ξηροκαμπίου την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου αφού υποδέχθηκαν τον βραβευμένο συγγραφέα – εκπαιδευτικό κ. Διονύση Λεϊμονή, στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολική Βιβλιοθήκη. Ο συγγραφέας δεκατριών βιβλίων – κυρίως παιδικών – ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προωθώντας τη φιλαναγνωσία και κάνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής.

Στο Νηπιαγωγείο Ξηροκαμπίου μίλησε στους μικρούς μαθητές για την αξία της σχολικής άλλα και οικογενειακής βιβλιοθήκης ενώ στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρουσίασε το βιβλίο του «Το παιδί με την φουστανέλα» (Εκδόσεις Αρτέον) που γράφηκε με αφορμή την συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αναφέρεται στην διαφορετικότητα και στο ευαίσθητο θέμα των ανθρώπων με αναπηρίες. Στην συνέχεια ακολούθησε εργαστήριο δημιουργικής γραφής , όπου έγινε απόπειρα οι ίδιοι οι μαθητές να γίνουν συγγραφείς.


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημ. σχ. Ξηροκαμπίου ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων για την αρωγή του και στην συγκεκριμένη δράση.