Erasmus+ KA229 | Υποδοχή Σχολείων – Εταίρων από το 3ο ΓΕ.Λ. Σπάρτης

(«Δράση Ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή»

Το 3ο ΓΕ.Λ. Σπάρτης ως εμπνευστής και συντονιστής του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA229 «ClimActNow!” υποδέχεται τους Ευρωπαίους Εταίρους του από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Σερβία (συνολικά 32 μαθητές και καθηγητές) κατά την εβδομάδα 17 ως 21 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για την τρίτη από τις τέσσερις ροές κινητικότητας που προβλέπει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το θέμα αυτής της ροής είναι “Waste not, Want not” («Προσέχουμε για να έχουμε»). Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Μέσα από δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν εντός και εκτός σχολείου, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις κι ενημέρωση από αρμόδιους φορείς, οι μαθητές θα ενθαρρυνθούν να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα και να παράγουν λιγότερα απορρίμματα, θα παρακινηθούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων, θα γνωρίσουν από κοντά ορθές πρακτικές για τις βιώσιμες καλλιέργειες και τη σωστή διαχείριση παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης τροφίμων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων επιφυλάσσει ένα θερμό καλωσόρισμα και δραστηριότητες γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα ιστορικού, πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κατά την παραμονή των εταίρων στη Σπάρτη.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας και τον Δήμο Σπάρτης που συνδράμουν στην πραγματοποίηση της εβδομάδας υποδοχής.