Επιτυχημένη η ημερίδα για τους υδάτινους πόρους στους Μολάους

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική εσπερίδα την Τέταρτη 8 Μαΐου 2019 στους Μολάους που διοργάνωσαν το ΚΠΕ Μολάων, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων Πακίων Ελαιουργικός με τίτλο:

«Διαχείριση υδάτινων πόρων σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες της Λακωνίας. Γεωργία ακριβείας στις αρδεύσεις. Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία.»

Οι εισηγήσεις ήταν πραγματικά διαφωτιστικές και κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος. Οι σπουδαίοι επιστήμονες που συμμετείχαν ενημέρωσαν αναλυτικά το πολυπληθές κοινό για σημαντικά θέματα, ενώ απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν την ημερίδα.

-Έγινε αναφορά στην επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες, δίνοντας συμβουλές για ορθές καλλιεργητικές πρακτικές και για προσαρμογή στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

– Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στους υδάτινους πόρους του Δήμου Μονεμβασίας ,ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ παρθούν έτσι ώστε να γίνετε εξοικονόμηση νερού για τις αρδευτικές ανάγκες, στην επαναχρησιμοποίηση υποβαθμισμένων υδάτων για άρδευση, αλλά και στην τεράστια ανάγκη που υπάρχει για έργα υποδομής για αποθήκευση και εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

-Έγινε τέλος εκτενής αναφορά στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των παραγωγών και μια πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου μετεωρολογικού σταθμού που έχει εγκαταστήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων Πακίων Ελαιουργικός , που σύντομα θα τεθεί στην υπηρεσία των παραγωγών και επιστημόνων της περιοχής.

Ο Αγροτικό Συνεταιρισμός Μολάων Πακίων Ελαιουργικός και το ΚΠΕ Μολάων θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης καθώς και όλους όσους την παρακολούθησαν.

Αυτό που τονίστηκε από τους παραβρισκόμενους ήταν πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές και θα πρέπει να γίνονται συχνότερα.